Antalya'da Ekmeğe Zam Geldi

Antalya'da kilogram fiyatı 5 TL'den 6,25 TL'ye çıktı. 240 gramlık ekmeğin fiyatı ise 1,5 TL oldu. Zam 15 Mayıs tarihinden itibaren uygulanacak.

30.04.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-15:36)

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Nisan ayı meclis toplantısında, 7'nci Grup Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi'nin isteği üzerine ekmek fiyatlarına zam meclis tarafından onay gördü. Ekmeğin kilogram fiyatı 5 TL'den 6,25 TL'ye çıktı. 240 gramlık ekmeğin fiyatı ise 1,5 TL oldu. Zam 15 Mayıs tarihinden itibaren uygulanacak.

MECLİS ÜYELERİ YAKINDAN İZLEDİ

ATSO'nun Nisan ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Süleyman Özer önderliğinde, Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'in Ankara'da olması nedeni ile Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Ekmek fiyatlarına zam talebinin ele alındığı meclis toplantısını, Antalya Fırıncılar Odası yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihangir Deniz, yüksek girdi maliyetlerine rağmen, aylardan beri ekmek fiyatlarında değişiklik yapılmadığını ifade ederek, 'Ekmekte kullanılan un, maya doğrudan sağlıkla ilgilidir. Devlet kaliteyi kontrol etmeli, adil rekabeti sağlamalıdır. Kaliteye bakmadan fiyatla oynarsanız, halkın sağlığını riske atmış olursunuz. Ankara'da ekmek fiyatına zam yapılmıştır, bütün Türkiye'de ve Antalya'da da zam kaçınılmazdır. Bugün azami fiyat tarifesi meclis gündemimizdedir. Komitemiz kilogram fiyatının 5 liradan 6 lira 25 kuruşa çıkmasını teklif etmiştir. Yönetim kurulumuz bu teklifi uygun görmüştür. Meclis onayına sunduk' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal