01.11.2021-17:13 (Son Güncelleme:01.11.2021-17:48)


1

Antalya'da beklenen kuvvetli yağış etkili olmadı fakat sahil kesiminde zaman zaman yarım metreyi aşan dalgalar oluştu. Bazı işletmelerin şezlongları denize savrulurken, Antalyalıların bazıları da yağmurlukları ile dalgaları seyretti. Öte yandan bölge için bir uyarı daha yapıldı



2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Antalya için yaptığı çok şiddetli yağış uyarısı gerçekleşmedi. Kent genelinde dün akşam saatlerinden itibaren yağmur etkili oldu.



3

Son 24 saatlik dilimde Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kent genelinde en çok yağışı Elmalı orman sahası aldı. Metrekareye 78,3 kilogram yağışın düştüğü Elmalı'yı, 78,2 kilogram ile Manavgat orman sahası takip etti.



4

Kent genelinde en az yağışı Kaş ilçesi yayla kesimleri aldı. Kent merkezine ise metrekareye 50 kilogram yağışın düştüğü açıklandı. Kentin ana arterlerinde zaman zaman trafiğin sıkıştığı gözlendi.



5

Diğer yandan Konyaaltı sahilindeki bazı işletmeler yağmura hazırlıksız yakalandı. Denizde zaman zaman yarım metreyi aşan dalgaların olduğu görülürken, yazın tatilcileri ağırlayan şezlongların bir kısmının ise dalgalarla sürüklendiği görüldü.



6

Bazı işletmeler ise fırtına uyarısını dikkate alarak sahildeki şezlong ve büfelerini toparlayarak önlem aldı. Cankurtaran kuleleri de dalgalar nedeniyle devrildi.



7

Bazı vatandaşlar ise sahile gelerek yağmur altında denizi seyredip fotoğraf çekti. Kemer Devlet Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak çalışan Nezaket Ulusoy, nöbetten çıkıp Konyaaltı Sahili'ne geldiğini belirterek 'Dalgaları seyretmek, beynimi dinlendiriyor. Hava gayet güzel, üşümüyorum birazdan eve gidip uyuyacağım' dedi.



8

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu (Ardahan dışında) bölgeleri ile Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmur ve sağanak, Akdeniz, Güney Ege ile Güneydoğu Anadolu’nun yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



9

Yağışların; Antalya, Isparta, Aydın, Muğla, Tunceli, Muş, Bingöl çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli, olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları ile Marmara'da kuzey ve batı, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.



10

Yağışların; Antalya, Isparta, Aydın, Muğla, Tunceli, Muş, Bingöl çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısına göre, salı gününe kadar gök gürültülü sağanağın sürmesinin beklendiği Antalya'da, yağmur aralıklarla devam ediyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, yağışların yarın Antalya'nın doğu ilçelerinde etkili olmasının beklendiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR