Antalya Müzesi Ziyaret İçin Hazır

Akdeniz bölgesindeki çok önemli eserlerin sergilendiği, dünya çapındaki önemli arkeoloji müzeleri arasında gösterilen Antalya Müzesi normalleşme sürecinde açılış için titizlikler dezenfekte edildi.

01.06.2020-09:32 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-09:30) Antalya Müzesi Ziyaret İçin Hazır

Paha biçilemeyen birbirinden kıymetli tarihi eserlerle ziyaretçilerini büyüleyen, Dünyanın en büyük heykel koleksiyonuna sahip müzeler arasında yer alan Antalya Müzesi'nde bugün açılıyor.

Akdeniz bölgesindeki çok önemli eserlerin sergilendiği müze, titizlikle dezenfekte edildi.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği müzenin girişlerine dezenfeksiyon üniteleri yerleştirildi, bilet satış noktalarından sergi salonlarına kadar 1,5 metrelik sosyal mesafeyi belirten şeritler yapıştırıldı.

500 bin yıllık buluntuların ve 2 bin yıllık heykellerin yer aldığı müzeye online bilet alarak, barkod okutup salonlara girme imkanı da sağlandı.

Dezenfeksiyon çalışmalarını titizlikle gerçekleştirildiği müze temizlik ekibi de fırçalar ve özel bezler yardımıyla heykellerin tozunu aldı.

Yılda 200 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği müzeye maskesiz girişler yasak olacak.

1960'lı yıllarda Perge bölgesinden götürülen ve 2017'de yurda getirilen Herakles Lahdi’nin turistler tarafından ilgiyle izlendiği müzede ziyaretçilerin, elleri kapıda dezenfekte edilip, ateş ölçümü yapıldıktan sonra içeri alınacak.

Türkiye'de sanal turla da gezilebilen müzenin her mevsim ilgi gördüğünü belirten Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, "Özellikle Perge'den çıkan lahitlerin, heykellerin sergilendiği, tüm bölge tarihini kronolojik olarak yansıtan önemli bir müzeyiz. Yeni süreçte de buranın yine ziyaretçi akınına uğrayacağını düşünüyoruz. Her dönemin izlerini müzede görmek mümkün. Burası önemli eserlerin sergilendiği büyük bir müze. Ziyaretçilerimizin sağlığı için önemli tedbirler aldık." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal