Antalya Kıyılarında Bir İlk! Yalancı Katil Balina Karaya Vurdu!

Antalya'da gerçekleşen olayda, sahilde yalancı katil balina bulundu. Antalya ve civarında gözükmeyen balina türü hakkında yetkililer inceleme yaptı.

26.10.2021-11:57 - (Son Güncelleme: 26.10.2021-17:55)

Antalya'da meydana gelen olayda, 5 metre uzunluğunda olan katil balina ölüsü karaya vurdu. Antalya'da ilk defa görülen yalancı katil balinanın üzerinde ağ ve kesik izleri olduğu belirtildi.

Yalancı katil balinanın karaya vurmasını gören Antalya Balıkçı Barınağı üyeleri, durumu uzmanlara bildirdi. Bölgeye gelen ekipler yaptıkları detaylı inceleme sonucunda, ölü balinanın Pseudorca crassidens-yalancı katil balina türü olduğu saptandı.

ANTALYA KIYILARINDA İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Akdeniz Üniversite Su ürünleri Fakültesi Öğretim üyeleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz ve Kıyı Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından sudan çıkartılarak incelemelerde bulundular. Yapılan teknik işlemlerin ardından, yalancı katil balina kamyon ile taşınarak gömülmeye götürüldü. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu yaptığı basın açıklamasında Antalya kıyılarında ilk defa görülen bu tür hakkında şu açıklamaları yaptı;  "Balinanın ölü kıyıya vurduğu haberi geldikten sonra arkadaşlarımız gidip incelemesini yaptı. Bu balina türü, yalancı katil balina türü, yunusgiller familyasında yer alıyor. Akdeniz ve Ege'de görülebilen türler arasında. Boyları 5-6 metreye kadar uzayabilirken, 2 ton kadar ağırlığa da çıkabiliyorlar. Bu balina Antalya'da bulunan türler arasında yer almıyor. Gerekli numuneler alındıktan sonra gömülme işlemi gerçekleşti."

YALANCI KATİL BALİNA TÜRÜ

Yalancı katil balina yunusgiller familyasının üçüncü en büyük balina üyesi. Sıcak ve tropikal sularda yaşarlar. İsmini kafatasının katil balina'ya benzeyişinden alır. İlk kez Britanyalı biyolog ve fosil bilimci Richard Owen'ın kitabında bahsedilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal