Annelere süt yapan doğal, sağlıklı içecek: Hurma sütünün faydaları nelerdir?

Halk arasında anne sütünü artırıcı olarak bilinen hurmanın, sütle karışımı hem lezzetli, hem de sağlıklı doğal bir içecek. Ayrıca vücudun birçok bölgesine de yarar sağlıyor. Hurma ve süt karışımın sağladığı enerji de cabası… Peki hurmalı sütün faydaları neler? Sizin için araştırdık…

03.04.2024-11:23 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-16:44)

Uzmanların tavsiye ettiği hurmalı sütün; Saç, cilt ve tırnak için birçok yararı mevcut. Lezzetli, şifalı hurma ve süt karışımının faydalarını araştırdık.

Hurmalı sütün bilinmeyen faydaları!

Hurmalı sütün faydaları nelerdir?

Enerji artırıcı!

Akşam gazetesinden edinilen bilgilere göre, hurmalı süt; içeriğindeki doğal şekerler ve karbonhidratlar aracılığıyla vücuda anında enerji veriyor. Ayrıca sütte bulunan kalsiyum, protein, B vitaminleri ve diğer besin öğeleri de vücudu besleyerek günlük ihtiyaçları karşılıyor.

Sindirim düzenleyici!

Sindirimi kolaylaştıran lif bakımından zengin bir meyve olan hurma, sindirim sistemine de inanılmaz yarar sağlıyor. Sütle birleştiğinde ise sindirim tamamen düzenli bir hal alıyor.

Bağışıklık destekleyici!

Hurmalı sütün faydaları nelerdir?

Vücudun daha dirençli kalmasını sağlayan hurmalı süt, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde, bağışıklık güçlenir. 

Kemik güçlendirici!

Sütte bulunan kalsiyum kemik ve diş sağlığını korumada yardımcı oluyor. Süt hurmayla birleştiğinde ise bu faydaları daha etkili ortaya çıkıyor.

Cilde ve saça canlılık sağlar!

Hurmalı sütün faydaları nelerdir?

İçerdiği besin öğeleri sayesinde hurmalı süt, cilt ve saç sağlığını destekler. Özellikle protein ve B vitaminleri, cilt ve saçın beslenmesine katkı sağlar.

Hurmalı sütün hazırlanışı!

Hurmaları çekirdeklerinden ayırın ve rondoya atın. Üzerine 1 litre süt koyarak rondoyu çalıştırın ve hurmaların iyice ezilerek sütle karıştığından emin olana kadar durdurmayın. Hazır olan karışımı rondodan alıp uygun bir kaba boşalttıktan sonra buzdolabında soğutun. İyice dinlenip soğuduğundan emin olduğunuzda tüketebilirsiniz.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal