Anneler Günü kimin icadı, kim çıkardı?

Her sene 8 Mayıs'ta kutlanan Anneler Günü bu sene 2022 de Pazar gününe denk geldi. Virüs salgını döneminde tam kapanma olması sebebi ile son iki senedir kutlamalara ara verilmişti. Bu özel günün Anneler Günü kimin icadı? Kim icat etti? Anneler Günü kim çıkardı? soruları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar haberimizin içeriğinde sizler için hazırlanmıştır.

08.05.2022-00:50 - (Son Güncelleme: 08.05.2022-00:50) Anneler Günü kimin icadı, kim çıkardı?

Geçtiğimiz son iki senedir Korona virüs sebebi ile pek çok kutlamaları ertelediğimiz gibi Anneler Gününü de erteliyorduk. Ancak bu sene 8 Mayıs hem pazar gününe denk gelmesi hem de virüsten bir nebzede olsa uzaklaşarak kutlamalara eğlencelere kontrollü şekilde devam etmeye başladık. Bir çok vatandaş bu günlerde annelerine ve anne gibi gördüğü yakınlarına çiçekler, hediyeler ve anlamlı mesajlar göndermek için araştırmalara koyuldu. Bunun yanı sıra bir de en çok merak edilen konu Anneler Gününü kim icat etti? Anneler günü nasıl ortaya çıktı? soruları oldu. O halde bir bakalım...

Anneler Günü nasıl anlam kazandı?

Anneler Günü tüm dünyada aynı gün kutlanmaktadır. Bu günün kutlanması ile ilgili de bir çok söylemler yer almaktadır.  ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis adında bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi adına her sene kutlama yapmak istemesi ile ilgilidir. Annesi sağken gerekli ilgiyi göstermediği için pişmanlık yaşayan ve vefatından sonra arkadaşlarını bir araya evinde toplayarak bu günü başta annem olmak üzere tüm annelerin günü ilan etmek istiyorum demesi ile ve herkesin de buna olumlu yaklaşması ile başlamıştır. 

İlk Anneler Günü kutlaması 1908 senesinde bir okulda 407 çocuk ve anneleri ile kutlanmıştır. Anna'nın bu girişimi temsilciler meclisi tarafından uygun bulunmamış ve resmiyete koyulmamıştır. Anna bu durumu medya ve politikacıların önde gelen isimleri ile paylaşmış ve ilk olarak 1914 senesinde ikinci Pazar gününü Anneler Günü olarak ilan edilmiştir. Daha sonra Anneler Gününün ticarete döküldüğünü gören Anna, her ne kadar davalar açmış olsa da hiç birini kazanamamıştır. 

Anneler Günü kimin icadı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal