Anneden suç makinası oğluna şaşırtan sözler: 'İnşallah ceza evlerinde çok para diye inleyecek!'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda 45 kişilik suç örgütü ve bu örgüte kaçak silah yardımı yapan 29 kişilik çete çökertildi.

26.05.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-15:50)

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleşen teknik ve fiziki tabin ardından, sabah saat 05.00 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü tarafından operasyon için düğmeye basıldı. Kent genelinde organize suç örgütüne ve silah temin eden çeteye farklı adreslerde baskınlar düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde toplanan ekipler operasyon saatinin gelmesiyle harekete geçti. Özel harekat timlerinin desteğiyle çok sayıda adrese baskın gerçekleştirildi.

Silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi

Elebaşları Mehmet E. Ve Aykut Z.’nin Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar’da yağma, gasp, yaralama, uyuşturucu ticareti ve zorla fuhuş yaptırmak gibi suçlara karışan örgüte ve bu örgüte silah yardımı yapan başka bir örgüte yönelik yapılan operasyonda 74 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. Fatih, Sultangazi, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar’da yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda silah ve uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.

Silah ve uyuşturucu madde ele geçirildi

Annesi sitem etti

Polisin eve girmesi üzerine, aranan şüphelinin annesi oğlu ile görüşmediğini söyleyerek, “İnşallah ceza evlerinde çok para diye inleyecek. Allaha havale ettim. Bırakır mıyım ben gözümün yaşını yedim bu evde” diyerek oğluna sitem etti. Evde olmadığı anlaşılan şüpheli şahsın yakalanması için polis, o sırada evde bulunan şüpheli şahsın babasına telefonla arattırarak nerede olduğunu öğrendi. Şüphelinin dükkanını belirleyen polisler hemen harekete geçti. İlk gidilen dükkanda olmadığı belirlenen şüphelinin başka bir dükkanda olabileceği öğrenildi. İkinci dükkana giren polisler hakkında yakalama kararı bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal