Anne Sütünün Tadını Değiştiriyor!

Bir annenin bebeğine verebileceğin en önemli şeylerden biri de anne sütüdür. Emziren anneler, bebeklerine hangi besinlerin iyi hangilerinin tüketilmemesi gerektiğini merak ederler. Peki, hangi besinler anne sütünü etkiler?

17.01.2020-12:31 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-12:10)

Anne sütü bebeğin temel besin kaynağı olduğu için annenin yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi gerekir. İşte emziren annelerin dikkat etmesi gereken besinler…

EMZİREN ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Emziren annelerin en çok merak ettiği sorulardan biri de acı yemenin sütlerini etkileyip etkilemeyeceğidir. Anne sütünün tadını bozan yiyecekler arasında olduğu söylenen acı biber ve baharatların süte geçtiği öne sürülmektedir. Ayrıca bebeklerin acı bibere reaksiyon geliştirdikleri de belirtilmektedir. Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar ve kuru baklagiller gibi besinler, anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu durum bazı bebeklerde huzursuzluk yaparken, bazılarında hiç fark etmeyebilir. Aynı zamanda emziren annelerin günde en bir fincan kahve ile kendilerini sınırlandırmaları gerekir. Çünkü kafein anne sütüne geçer. Bu dönemde kafeinsiz kahve tercih edebilirsiniz. Anne sütünün kalitesi arttıran besinler arasında yumurta, yoğurt, ceviz, fındık, badem, zeytin, balık ve kurutulmuş meyveler bulunur. Anne sütünün tadını bozan yiyecekler dışında regl dönemlerinin de süt tadını değiştirdiği söyleniyor. Bebekler de değişen bu tadı sevmiyor ve emmek istemiyorlar. Bu durumda hemen mama vermek yerine bebeğinizin acıkmasını beklemek doğru olacaktır. Çünkü bebeğiniz acıktığında mecburen emmek zorunda kalıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal