Anlaşmanın Nedeni Türkiye Korkusu!

İngiltere’ den çok şaşırtıcı bir itiraf geldi. İngiltere’de yayınlanan The Economist haftalık dergisi Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının nedeni Türkiye korkusu.

03.10.2021-13:53 - (Son Güncelleme: 03.10.2021-15:15) Anlaşmanın Nedeni Türkiye Korkusu!

İngiltere’nin en ünlü dergilerinden olan The Economist çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. The Economist’e göre Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının nedeni Türkiye korkusu.

İNGİLTERE’DEN ÇARPICI TÜRKİYE İTİRAFI

Star’ın haberine göre İngiltere'de yayınlanan The Economist haftalık dergisi, Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının nedeninin Türkiye korkusu olduğunu yazdı. Türkiye'nin tartışmasız bölgesel bir güç olduğunu ifade eden İngiliz The Economist, Fransa ve Yunanistan'ın Türkiye'den korktukları için iş birliği anlaşması imzaladıklarını yazdı.

FRANSA VE YUNANİSTAN ARASINDAKİ ANLAŞMANIN NEDENİ TÜRKİYE KORKUSU

İngiltere’de yayınlanan The Economist haftalık dergisi Fransa ile Yunanistan arasında imzalanan iş birliği anlaşmasının nedeni Türkiye korkusu. Türkiye'yi Ege ve Doğu Akdeniz'de sarsılmaz bir bölgesel güç olarak tanıtan İngiliz dergisi, Türkiye'nin savunma sanayiinde attığı adımlara dikkat çekti. Dergide Yunanistan'ın bölgesel kaygılarının Avrupa'ya yayıldığı ifade edilen yazıda Türkiye'nin tartışmasız bir bölgesel güç haline gelmesinin Avrupa'yı tedirgin ettiği belirtildi.

YUNANLILAR, İNGİLİZ DERGİSİNE SÖZLERİNDEN DOLAYI TEPKİ GÖSTERDİ

Yunan basını ise yazılanları hazmedemedi. The Economist'in analiz yazısına tepki gösteren Yunan basını, ‘Johnson hükümetinin Fransa'yı yaralayan AUKUS anlaşmasına imza attığı bir dönemde İngiliz basının bu yazısı manidar’ yorumunda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal