Ankara’yı sağanak yağış vurdu: Yollar göle döndü metroyu su bastı

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrasında yollar göle dönerken, bazı metro istasyonlarında su baskınları yaşandı.

13.05.2023-10:11 - (Son Güncelleme: 13.05.2023-17:20)

Başkentte şiddetli sağanak yağışın ardından bazı metro istasyonlarında su baskınları yaşanırken, yollar sulardan gözükmez hale geldi. Yağışın en çok etkilediği yerlerden birisi olan Çayyolu Metro İstasyonu'nda seferler bir süre ertelenirken, Eskişehir Yolu’nu kaplayan sular sebebiyle trafik durma noktasına geldi.

Sürücüler mahsur kaldı

Ankara'nın bazı ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle araçlarında mahsur kalanlar kepçe yardımıyla araçlarından çıkarılabildi.

Kentte öğleden sonra başlayan ve zamanla etkisini artıran sağanak nedeniyle araçlar yollarda ilerlemekte zorluk çekti, bir süre Eskişehir Yolu tek yönlü trafiğe kapandı.

Ankara Su Baskını

Angora Bulvarı üzerinde yağış nedeniyle yolun bir bölümü çöktü, yol üzerindeki araçlardan bazıları suya gömüldü.

Dumlupınar Bulvarı'ndaki araçlar suda kaldı. Araçları içinde mahsur kalan vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kepçe yardımıyla kurtarıldı. Su birikintisinin tahliyesi için refüjdeki beton kepçeyle kırıldı.

Özellikle kavşaklardaki yoğun su birikintisi nedeniyle yollarda araç kuyruğu oluştu. Bazı semtlerde binaların giriş katlarını su bastı, vatandaşlar kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. (Habertürk)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal