Ankara'da Yılbaşı Öncesi Eylem Yapma Hazırlığında Olan DEAŞ’lı 5 Terörist Yakalandı

Ankara’da yılbaşı öncesi eylem arayışında olma hazırlığındaki terör örgütü DAEŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 şüphelinin gözaltına aldığı bildirildi.

28.12.2021-10:26 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-10:26)

Yılbaşı öncesi eylem gerçekleştirme planı yapan terör örgütü DAEŞ’a yönelik operasyon gerçekleştirildi. Eylem hazırlığındaki 5 şüpheli gözaltına alınırken İçişleri Bakanlığı da terör örgütü DAEŞ’ın finansal kaynaklarının tespit edilmesine yönelik 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda 16 kişinin daha gözaltına alındığı bilgisi verildi.  

Ankara’da yılbaşı öncesi eylem hazırlığında olduğu belirlenen terör örgütü DAEŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli bulunan 5 kişi gözaltına alındı. 

YILBAŞI ÖNCESİ EYLEM PLANI

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerine gelen istihbaratta terör örgütü DAEŞ’in yılbaşı öncesi eylem hazırlığında olduğu bilgisi verildi. Bunun üzerine harekete geçen İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ ile irtibatta bulunan ve geçmiş dönemlerde Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerinde örgüt adına orada bulunan şüphelilerin tespitine yönelik çalışmaları hızlandırdı. 


Yılbaşı öncesi terör örgütü DAEŞ’ın eylem hazırlığı içinde olduğu bilgisine ulaşılması sonrası ekip, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturuldu. Ekiplerin baskını sonrası 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 3’ü Türk, 2’si yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Şüphelilerin ayrıca terör örgütüne maddi yardım sağladığı da öğrenildi. 

EKİPLER EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLEDİ

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü mensuplarının yer aldığı sosyal medya ve internet üzerinden paylaşılan videoların incelenmesi sonrası sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonlarda 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdürüldüğü bildirildi. 

BALIKESİR MERKEZLİ 6 İLDE FİNANS KAYNAKLARINA OPERASYON

Bununla birlikte terör örgütü DAEŞ’ın finansal kaynaklarının ortaya çıkarılmasına yönelik 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda şüpheli olduğu belirlenen 16 kişi gözaltına alındı. 


İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, terör örgütüyle bağlantısı olduğu belirlenen 19 kişiyi yakalamak için Balıkesir merkezli Adana, Ankara, Balıkesir, İstanbul, Konya ve Şanlıurfa'da dün sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Terör örgütü DAEŞ’ın finasn kaynaklarının belirlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 19 şüpheliden 16’sı yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda yasak yayın ve dijital materyalin ele geçirildiği öğrenildi. Operasyonlarda yakalanamayan 3 şüpheli hakkında ise arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal