Ankara'da sel felaketi! 3 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi kayıp

Ankara'da aşırı sağanak yağışından dolayı meydana gelen sel felaketinde sonuçlar ağırlaşıyor. İşte haberin detayları...

13.06.2022-11:05 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-11:05)

Ankara'da birkaç gündür etkisini gösteren şiddetli sağanaktan dolayı meydana gelen sel felaketinde sonuç git gide ağırlaşıyor. Ayrıca bölgeden gelen son bilgilere yönelik; sel felaketinde 3 kişi yaşamını yitirdi, kaybolan 1 kişiyi de arama çalışmaları devam etmektedir.


Sel felaketinde 3 kişi yaşamını yitirdi 

Ankara'nın Akyurt ilçesinde selden kaçmaya çalışırken düşen bir kişi hayatını kaybetti. İlçede akşam saatleri içerisinde bastıran yağış yüzünden bazı cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu taştı, araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı. Teberik Köyü'nde ikamet eden 67 yaşındaki Mustafa Demirel, selden kaçarken düşerek hayatını kaybetti.

Selde elektrik akımına kapılan bir kişi yaşamını yitirdi 

Ayrıca Akyurt ilçesinde meydana gelen selde elektrik akımına kapılan Muhammet Şahin hayatını kaybetti. Yaşanan korkunç sel felaketinde ise, CHP Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti. Yiğit, Karşıyaka Mezarlığı'nda yer alan Ahmet Efendi Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilmiştir. 


Selde kaybolan bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor 

Öte yandan başkentte, Tatlar Deresi'nin taşmasının ardından meydana gelen selde kaybolan kişiyi arama çalışmalarına bir daha başlandı. Şehirde dün etkili olan sağanağın sonrasında Altındağ ilçesindeki Tatlar Deresi'nin bulunduğu alanda meydana gelen selde bir kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine gece boyunca arama kurtarma çalışmaları yapılmaya devam etti. 

AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve itfaiye ekiplerince yürütülen çalışmalar sabahın erken saatlerinde bir daha başladı. Balık adamların da dahil olduğu çalışmalara, sivil toplum örgütleri de destek veriyor. Arama kurtarma çalışmaları, dere yatağı boyunca 15 kilometrekarelik bölgede ve Çubuk Barajı rekreasyon alanında sürmektedir. 


''Ortalık perişan oldu'' 

Ayrıca Akyurt'ta meydana gelen sel ve su baskınının sonucunda çok sayıda dükkanı ve evi su bastı. Sel yüzünden dükkanı su basan vatandaş ise, "Ortalık perişan oldu sel birden Kızık köyünden geldi. Aşağı doğru sürüklenenler olmuş. Ortalık birden kıyamete döndü. Dereden gelen su birlikte ne var ne yok süpürüldü. Korkutucu bir durumdu. İnsanlar ve köpekler suyun içindeydi" diye ifade etti. 

''Birden yağmur bastırınca sel her şeyi götürdü'' 

Selde yaşananları dile getiren Serkan Demir konuya yönelik, "Sel olduğunda buralardaydık. Birden yağmur bastırınca sel her şeyi götürdü. Bütün dükkanları ve bodrumları su bastı. 15-20 dakika içinde sel her şeyi götürdü. Herkese yardım ettik" diye söyledi. Akyurt ilçesinde meydana gelen sel yüzünden ölü sayısı 2'ye yükselirken, AFAD, ASKİ, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve iş yerleri ile caddeleri, sokakları temizleme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 


Okullara ara verildi 

Diğer yandan Ankara'da aşırı sağanak ardından meydana gelen sel yüzünden eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ankara Valisi Vasip Şahin konuyla ilgili, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için İlimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir." dedi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal