Ankara’da sağanak yağış mücadelesi: Hayat yeniden durma noktasına geldi

Ankara’da etkisini yeniden gösteren sağanak yağışlar çeşitli noktalarda ciddi sorunlara yol açtı. Başkentte yollar ve caddeler sular altında kalırken, yağışın etkili olduğu Yükseltepe’de ise araç içerisinde mahsur kalan bir vatandaş zor kurtarıldı.

20.06.2023-11:01 - (Son Güncelleme: 20.06.2023-17:21)

Sağanak yağışın etkisini gösterdiği Ankara’da hayat durma noktasına geldi. Yenimahalle ilçesinde sağanak nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Pek çok yerde su birikintileri oluştu. Anadolu Bulvarı ile Ankara Çevre Yolu arasındaki bağlantı yolunda su birikti. Akşam saatlerinde etkisini artıran Yenimahalle ilçesinde sağanak nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Pek çok yerde su birikintileri oluştu. Anadolu Bulvarı ile Ankara Çevre Yolu arasındaki bağlantı yolunda su birikti.

Sağanak yağış başkenti vurdu

Ankara’nın çeşitli noktalarında sağanak yağış sebebiyle su baskınları yaşandı. Araçlar yolda kalırken ihbar üzerine bölgeye Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

2 otomobil, iş makineleri ile çekilerek su birikintisinden çıkarıldı.

Suyun tahliyesi için de çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla su tahliye edilerek, yol ulaşıma açıldı.

Ankara Sağanak Yağış

Mansur Yavaş’a tepki geldi

Son haftalarda Ankara’da yaşanan su baskınları sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bazı vatandaşlardan tepki geldi. Mehmet Can isimli bir vatandaş, “Ankara'da yağan herhangi bir yağmur sayesinde, ayakkabıyla denize girip çıkmış gibi olabiliyorsunuz. Bazılarına sorarsanız Ekrem'den iyi... Yersen.” İfadeleri ile Yavaş’a tepki gösterdi.

Endişeye neden oluyor artık

Avukat Ceren Tuncer ise, “Eskiden yağmur sesi huzur verirdi. Mansur Yavaş’ın Ankara’sında sadece ‘Birilerinin başına yine bir şey gelmez inşallah.’ endişesine neden oluyor artık.” dedi.

Ankara Sağanak Yağış

Hüseyin Taylan Yağmur da, “Ankara Böyle zulüm görmedi. Mansur beyin sorumluluk alanına giren tüm anayollar delik deşik köstebek yuvası gibi. Her yer yamalı bohça ve çukur. Büyükşehir’e ait olan parklar sinek böcek yuvası çünkü çimler ot olmuş biçen yok ilaç sıkan yok. Talep açıyorsun cevap veren yok.” diye konuştu.

17 senedir böylesini görmedim

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dönemini hatırlatan Gülnur Ceylan da, “Melih beyin zamanını da yaşadık, bu derece bir su birikintisi 17 sene boyunca ben görmedim. Böyle yağmur yağmamış olamaz değil mi? Kabzımal bile olamayacak Mansur ve CHP belediyelerde ki liyakatsiz atama sorunu diyelim” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal