Ankara'da Pes Dedirten Olay; Demirlerini Satmak İçin 86 Yıllık Gömleksiz Köprüsünü Çaldı

Ankara'da hurdacılık yapan Z.K. Beypazarı, Kirmir Çayı üzerinde yer alan Gömleksiz Köprüsünü çaldı. Çaldığı 86 yıllık köprünün demirlerini 500 bin TL'ye satması ise sadece 4 gün sürdü.

19.01.2022-13:26 - (Son Güncelleme: 19.01.2022-14:59) Ankara'da Pes Dedirten Olay; Demirlerini Satmak İçin 86 Yıllık Gömleksiz Köprüsünü Çaldı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yer alan ve Kirmir Çayı üzerinde 1936 yılında inşa edilmiş olan Gömleksiz Köprüsü çalındı. 

Durumu gözlemleyen vatandaşlar, köprünün devlet ihalesiyle satıldığını düşündükleri için herhangi bir ihbarda bulunmadı. İş makineleriyle işlevsiz durumdaki köprüyü yıktı. 500 bin lira değerindeki 70 ton demiri kamyonlarla götürdüğü tespit edilen hurdacı, yakalandıktan sonra tutuklandı. Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki Gömleksiz Köprüsü, 1978 yılında meydana gelen sel felaketi sırasında ağır hasar görmüştü ve kullanılmıyordu. 

DEVLET İHALESİ İLE SATILDIĞINI DÜŞÜNDÜLER 

Bölgede aynı yıl yeni köprünün yapılmış olması ve kullanıma açılmasıyla eski köprü, işlevsiz durumda kalmıştı. 44 yıldır kullanılmayan köprü, yaklaşık 10 gün önce tabyaları ile birlikte çalındı. 2 iş makinesi ile yıkılan köprünün tabyaları, parçalar halinde kamyonlara yüklenip götürüldü. Köprüden geriye sadece ayakları kaldı. 

Köprünün devlet ihalesi ile satıldığını düşünen vatandaşlar ihbarda bulunmadı. Birkaç gün sonra jandarmanın durumu fark etmesi üzerine çalışmalar başlatıldı. 

70 TON DEMİR ELDE ETTİ 

Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelenerek yapılan çalışmada, Ankara'da hurdacılık yapan Z.K. tarafından köprünün çalındığı bilgisine ulaşıldı. Z.K., jandarma ekiplerince yakalanarak tutuklandı. 

Z.K. işlevsiz durumdaki Gömleksiz Köprüsü demirlerini almak için daha önce CİMER'e talepte bulunmuştu. CiMER'den olumsuz yanıt aldığı tespit edildi. Olumsuz yanıt almasına rağmen kiraladığı 2 adet iş makinesi ile köprüyü yıktı. Yıktığı köprüyü parçalar halinde kamyonlarla Ankara'daki hurdacılar sitesine götürdüğü ve burada parçalayıp 70 ton demir elde ettiği tespit edildi.

Yapılan incelemeler doğrultusunda köprünün yıkım ve tahliye çalışmasının 4 gün sürdüğünü ve demirlerinin değerinin 500 bin TL olduğu belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal