Ankara’da korkutan patlama: Ekipler alarma geçti

Ankara’da şehrin birçok noktasından duyulacak şiddette bir patlama meydana geldi. Patlamanın Kızılay bölgesinde yaşandığını bildiriliyor.

01.10.2023-10:09 - (Son Güncelleme: 01.10.2023-14:53)

Ankara’da saat 09.30 sularında korkutan bir patlama meydana geldi. Ekiplerin alarma geçtiği belirtilirken patlamanın Kızılay bölgesinde yaşandığı ifade ediliyor.

Ekipler alarma geçti

CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür, "Bir roket olduğu belirtiliyor ama net değil. Kapıların çarptığını gördük. İçişleri Bakanlığı yakınlarında olduğu belirtiliyor. Birçok nokta trafiğe kapandı. Cumhurbaşkanlığı korumaları da geldi. 1 yaralı olduğu belirtiliyor, teyide muhtaç. Boş bir araba olduğu belirtiliyor." bilgisi verdi.

Ankara Patlama

El bombalı saldırı girişimi

TGRT Haber muhabirinin iddiasına göre, İçişleri Bakanlığı'na el bombalı saldırı düzenlenmek istendi. Konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Olaya şahit olan vatandaşlar silah sesleri duyduklarını iddia etti. Meclis'in karşısındaki İçişleri Bakanlığı yönüne doğru bütün trafik akışı durduruldu. Patlama sesi sonrası İçişleri Bakanlığı'nın önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan patlama ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Ankara Patlama

''Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur.

Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. 

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ AMANSIZCA DEVAM EDECEKTİR❗️''

Meclis'e giriş ve çıkışlar yasaklandı

Patlama sesleri Meclis çevresinde de duyuldu. Bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriş ve çıkışlar geçici olarak yasaklandı.

Ankara Patlama

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı

Ankara Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kızılay ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak, bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde patlatma yapılacağı" bildirildi.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi yer aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi

Saldırıdan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaptı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Hain saldırıda korkunç detay

Hain saldırı öncesinde gerçekleşenler kan dondurdu. 

Sabah'ın aktardığına göre; teröristler kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri'de gasbetti.

Develi ilçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozloğan'ı başından vurarak öldüren teröristler, Bozloğan'ın aracını gasbederek Ankara'ya saldırıyı gerçekleştirmeye gitti.

Öte yandan veteriner Mikail Bozloğan'ın cesedi köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

Hayati tehlikesi olan bulunmuyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'daki terör saldırısında yaralanan polisler Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Terörle, onların işbirlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

Bakan Güler'den terör saldırısı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi.

Bakan Güler sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

İçişleri Bakanlığımızın önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, hafif şekilde yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar azimle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal