Ankara’da İş Yerine 3 Gün Art Arda Hırsız Girdi

Koronavirüs sürecinde alınan önlemler kapsamında uygulanan tam kapanma döneminden yararlanmaya çalışan hırsızlar, Ankara’da gözlerine kestirdikleri bir dükkandan 3 gün üst üste soyarak 30 bin TL’lik malzeme çaldı.

05.05.2021-10:19 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-10:19) Ankara’da İş Yerine 3 Gün Art Arda Hırsız Girdi

Ankara’da akılalmaz bir olay yaşandı. Polatlı ilçesindeki Yeni Sanayi Sitesi’nde zamanlarda çok fazla rastlanan hırsızlık olayları tam kapanma süreci ile beraber daha da yükseldi. Bu dönemi fırsat bilen hırsızlar, bir iş yerine 3 gün art arda hırsızlık için girdi. 

‘ÇOK MAĞDURUZ’ 

3 gün üst üste malzemelerinin çalındığını belirten iş yeri sahibi Barış Barış; ‘Bundan öncesinde de birçok kez Polatlı Yeni Sanayi Bölgesi’nde hırsızlık olayları ile karşı karşıya kaldık. Yaşanan bu hırsızlık olayları nedeniyle çok mağduruz. Sanayi esnaflarımız genel olarak aynı mağduriyeti yaşıyor. Hırsızlar yüzlerini gizlemeleri nedeniyle teşhis edilemiyorlar, teşhis edilebilenler de bu sebeple ceza almadan kurtulabiliyorlar. Bu sayede daha fazlasını yaparak bizlere daha fazla zarar veriyorlar.’ dedi. 

‘HIRSIZLARIN ÇALDIĞI ÜRÜNLERİ ALAN ARKADAŞLARI DA KINIYORUM’ 

Hırsızların tel örgüleri kesip iş yerine girdiklerini aktaran Barış, ‘Bahçedeki yedek parçalarımızı tel örgüyü kesip içeri girerek çalıyorlar. Bu konuda gerçekten çok mağduruz. Çünkü artık ürünlerin piyasa değerinin dışında o ürünü meydana getirmek için burada çalışanlarımız emek veriyorlar. Ürünleri uzun bir süreçte işliyorlar. Bu ürünler özellikle pancar hasat sezonu yaklaştıkça oldukça gerekli oluyor. Üstelik bu hırsızların çaldığı ürünleri alan arkadaşları da esefle kınıyorum.’ diye konuştu. 

30 BİN TL’NİN ÜZERİNDE MALZEME ÇALINDI 

Sadece 3 günde 30 bin TL’nin üzerinde malzeme çalındığını söyleyen Barış, ‘2Satış rakamı olarak baktığınızda 30 bin TL civarında fakat dediğim gibi paradan ziyade çalınan emek çok daha fazla. Emniyet ekipleri ile görüştük, kamera kayıtlarımızı kendilerine ilettik. Bizim için gerçekten yoğun mesai harcayıp hırsızları buldular fakat sonrasında bu arkadaşlar hiçbir ceza almadan aynı suça devam ediyorlar. Emniyet güçlerimiz artık bu şahısları yürüyüşlerinden, hal ve hareketlerinden nokta atışı gibi tanıyorlar. Şikayette bulunuyoruz, şahısları buluyorlar, bir miktar malzememizi buluyorlar ama daha sonra bu olay tekrarlanıp duruyor.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal