Ankara'da FETÖ Operasyonunda 12 Kişiye Gözaltı Kararı

'Terör örgütü FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanması içerisinde yer aldığı tespit edilen 12 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi.

10.08.2021-11:11 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-11:15) Ankara'da FETÖ Operasyonunda 12 Kişiye Gözaltı Kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, tamamı daha önce kamu görevinden çıkarılmış ve rütbeleri sökülmüş 2'si 1'inci sınıf, 2'si 2'nci sınıf emniyet müdürü olmak üzere 12 şüphelinin HTS analiz çalışmaları neticesinde, sözde üst düzey örgüt mensupları ve bağlı oldukları 'mahrem imamlarla' çok fazla sayıda iletişim kurdukları tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Terör örgütü FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanması içerisinde yer aldığı tespit edilen tüm kişilerin daha önce kamu görevinden çıkarılmış ve rütbeleri sökülmüş 2'si 1. sınıf, 2'si 2. sınıf emniyet müdürü olmak üzere 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.' açıklaması yapıldı.

MAHREM YAPILANMASINDA YER ALDIKALARI BELİRLENDİ

Örgütsel kodlamalar ile örgüte yüksek derecede bağlı oldukları tespit edilen şüphelilerin, emniyet mahrem yapılanmasında yer aldıkları belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen 12 şüphelinin yakalanması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal