Ankara'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a Yönelik Saldırılarına Tepki

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV), Ermenistan ordusunun Azerbaycan'a düzenlediği saldırılara tepki verdi.

18.07.2020-17:22 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-17:39) Ankara'da Ermenistan'ın Azerbaycan'a Yönelik Saldırılarına Tepki

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı'nın (TADİV), Ankara'daki genel merkezinde yapılan basın açıklamasına, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar, Dünya Türk Birliği Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, pek çok siyasi ve STK temsilcisi de yer aldı.

Büyükelçi İbrahim, topraklarının 30 seneye yakındır işgal altında olduğunu ifade ederek, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin eskiden nasılsa bugün de aynı şekilde sürdüğünü dile getirdi.



12 Temmuz tarihinde Ermenistan'ın saldırısına karşı Azerbaycan'ın fazlasıyla yanıt verdiğinin altını çizen İbrahim, Azerbaycan askerinin ve milletinin kendilerine düşmanlık yapanlara karşı dik durduğunu söyledi.

Türkiye'nin en yüksek makamından sivil toplum kurumlarına kadar her topluluğun Azerbaycan'a destek verdiğine dikkat çeken İbrahim, bu münasebetin başka hiçbir 2 devlet arasında olmayacağını dile getirdi.

İbrahim, bu gibi saldırıların tekrarı olmamasını istediklerini belirtti.

Dünya Türk Birliği Genel Başkanı Çobanoğlu ise, Ermenistan'ın geri dönülmez hatalı bir yola gittiğini ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu:

'Azerbaycan toprağı Karabağ ve çevresini yıllardır işgal altında tutan Ermenistan, bu saldırgan tutumuyla Güney Kafkasya'da kalıcı bir barış ortamının en büyük engeli olmaya devam etmektedir. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması için Ermenistan aklını başına alarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) kararlarına ivedilikle uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmelidir.'

TADİV Başkanı Prof. Dr. Attar ise Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına karşı saldırgan davranışı ve haksız işgaline işaret ederek, 'BMGK'yi ivedilikle göreve davet ediyor, daha önce alınmış BMGK'nin 822, 853, 874, 884 sayılı, AGİT'in 27 Şubat 1993 tarihli kararlarının Ermenistan tarafından uygulanmasını talep ediyoruz.' şeklinde konuştu.

Katılımcılar, ellerinde Türkiye-Azerbaycan bayraklarıyla 2 Azerbaycan ve Türkiye'nin lehine sloganlar attı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal