Ankara'da Bombalı Eylem Hazırlığındaki 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Ankara’da bombalı eylem hazırlığında olan 3 PKK’lı detaylı çalışmalar sonucunda yakalandı.

02.07.2021-08:05 - (Son Güncelleme: 02.07.2021-08:17) Ankara'da Bombalı Eylem Hazırlığındaki 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bombalı eylem gerçekleştirmek için Suriye'den Ankara'ya geldiği haberi üzerine PYD/YPG terör örgütü mensubu 3 zanlı, polis ekipleri tarafından adresleri tespit edilerek yakalanarak adalete teslim edildi. Ankara’da çıkarılmış oldukları mahkeme tarafınca tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, Suriye'den kaçak yollar işe yurda girdiği ve Ankara'ya geldiği haberi üzerine 2 araç içerisinde 10 PKK’lı yakaladı. Yakalanan PKK üyesi H.H.C.'nin üzerinde bombalı düzeneklere bağlanmak üzere hazır hale getirilmiş cep telefonu ele geçirildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar ile soruşturma daha da detaylandırıldı. Ele geçen dijital materyallerin detaylı incelenmesi üzerine H.H.C. ile beraber  M.S. ve A.S.'nin de PKK/KCK terör örgütünün Suriye yapılanması PYD/YPG içinde eğitim aldıkları, örgütün sözde özel kuvvetler elbiseleri ve uzun namlulu silahları ile  fotoğrafları tespit edildi.

M.S. ve A.S. adlı alçak PKK’lılar polis ekiplerinin gerçekleştirmiş oldukları başarılı çalışma sonucunun yardımı ile kısa sürede PKK üyeleri yakalandı. Sürmekte olan detaylı incelemelerde ayrıca Suriye'de hazırlanmış patlayıcı madde fotoğrafları ortaya çıktı.

BOMBALI EYLEM İÇİN TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların sorgusu için İstihbarat, TEM ve Bomba İmha uzmanlarından oluşan özel bir ekip oluşturuldu. Yapılan ilk sorgu sonucunda, H.H.C.'nin Türkiye'ye bombalı eylem yapmak için girdiği ve daha önce 7 ay M.S. ile beraber Suriye'de PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. 


Yapılan başarılı çalışmalar derinleştirildikçe; zanlıların terör örgütü için Suriye'de faaliyet gösterdikleri, ideolojik ve silahlı eğitim aldıkları, örgüt için tünel kazdıkları ve H.H.C'nin bomba eğitimi verildikten sonra para teklif edilerek bombalı eylem için Türkiye'ye gönderildiği tespit edildi. 

12 PKK üyesi terör örgütü adına bombalı eyleme teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından adliyeye gönderildi. PKK üyesi zanlılardan H.H.C., M.S. ve A.S. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 3 zanlı da adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ülkeye kaçak olarak giren diğer zanlılar ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal