Ankara'da Bir Mahalle Karantinaya Alındı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir mahalleye coronavirüs salgını sebebiyle giriş ve çıkış yasaklandı.

05.06.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-12:16) Ankara'da Bir Mahalle Karantinaya Alındı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir mahalleye coronavirüs salgını sebebiyle giriş ve çıkış yasaklandı.

Çubuk ilçesi Hıfzıssıhha Kurulu, coronavirüs vakalarının tespit edilmesi ve bu vakalarla temasın yaşanması nedeniyle ilçeye bağlı Demirci Mahallesi'nin karantinaya alınmasına kararlaştırdı. Bahsi geçen kararın ardından mahalleye giriş ve çıkış yasaklandı. Jandarma ekiplerince mahalle girişinde denetim bölgesi oluşturuldu.

Bölge Kaymakamı Adem Keleş, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Demirci Mahallemizde görülen Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiş olup, mahalleye giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Karara aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulanacaktır. Karantina süresi boyunca Demirci Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanacaktır."

Mahalle Muhtarı Mustafa Gökoğlu ise şu açıklamayı yaptı:

"120 haneli mahallemizde 113 kişi yaşamakta. Şu ana kadar 15 kişi de Kovid-19 tespit edildi. Testleri pozitif çıkanlarla ilgili gerekli tedavi ve takip çalışmaları başlatılırken İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da mahallemizde karantina uygulanması kararı aldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri mahallemizde filyasyon çalışmasını sürdürüyor."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal