Ankara'da 4.5'lik Depreme İlişkin AFAD'dan Açıklama Geldi

Ankara'da telaşa yol açan olan depremi masaya yatıran İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Deprem Çankırı fayının güney ucunda gerçekleşti. Çankırı fayı, doğrultu atım bileşeni yüksek bir fay" açıklamasında bulundu.

11.01.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 11.01.2021-10:56) Ankara'da 4.5'lik Depreme İlişkin AFAD'dan Açıklama Geldi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) değerlerine bakıldığında; saat 22.53'te, merkez üssü Ankara'nın Kalecik ilçesinde 4.5 şiddetinde deprem oldu. Yerin 13.19 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem Ankara merkez Kırıkkale, Çankırı ile pek çok sayıda ilçede fark edildi.

Korkutan depremi masaya yatıran İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, şu açıklamada bulundu:

"Ankara Kalecik depremi, Çankırı fayının güney ucunda gerçekleşti. Çankırı fayı, doğrultu atım bileşeni yüksek bir fay. Kuzey Anadolu Fayının Ankara'ya doğru inen bir kolu olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle, fayın deprem tehlike düzeyini ortaya koymak için fay kazı çalışması yaparak, fayın geçmişinin araştırılması gerekiyor. Büyüklüğü 7'ye varan deprem üretme potansiyeli olan bu fayın, deprem tekrarlama aralığının belirlenmesi, son ürettiği depremle birlikte yine son yıkıcı depremden sonra geçen sürenin tespiti çok önemlidir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal