Ankara ve İstanbul merkezli eş zamanlı FETÖ operasyonu!

Emniyet güçlerinin FETÖ ile mücadelesi sürmeye devam ediyor. İstanbul merkezli 9 ilde Ankara merkezli 5 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne eş zamanlı operasyon yapıldı. İşte haberin detayları...

07.06.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-09:33)

İstanbul merkezli olmak üzere 9 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "mahrem" yapılanmasına ilişkin yapılan operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY'nin TSK mahrem yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevde olan 4 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 7 astsubay, 2 kapatılan askeri okul öğrencisi ve 5 sivil şüpheli hakkında ise gözaltı kararı verildi. 

Bu durum üzerine hız kesmeden harekete geçen polis ekipleri tarafından İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 8 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürüyor. 


Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyon 

Diğer yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu oldukları gerekçesiyle 17 kamu personeli ile DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı tespit edilmiş olan Irak uyruklu 7 şüpheli hakkında Ankara merkezli 5 ilde gözaltı kararı verildi. 

Konuya yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında 3'ü görevde, 9'u ihraç edilmiş öğretmen ve 5'i ihraç edilmiş kamu personeli 17 şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu oldukları yönünde ifadeler bulunduğu tespit edildi. Söz konusu şüphelilerin, HTS analiz çalışmaları sonucu düzenlenmiş olan raporlara ilişkin başkaları adına kayıtlı GSM hatları üzerinden örgütün gizli haberleşme aracı ByLock kullandıkları ortaya çıktı. 

Bunun yanı sıra yine yürütülen soruşturmalar kapsamında Irak uyruklu 7 şüphelinin de DEAŞ silahlı terör örgütü ile irtibatı ve iltisakı tespit edilmiştir. Toplam 24 şüpheli hakkında bugün itibarıyla Ankara merkezli 5 ilde gözaltı kararı verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması adına çalışma başlattı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal