Ankara Merkezli PKK/KCK Operasyonu: 5 Gözaltı

Terör örgütü PKK/KCK'ya düzenlenen yönelik Ankara merkezli operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 7 şüpheliden 5'i gözaltına alındı

05.07.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-11:26)

Aktarılan bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, PKK/KCK'ya eleman kazandırdıkları ve 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark'ta 36 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının failleriyle irtibatlı oldukları iddia edilen 7 zanlıya ilişkin gözaltı kararı verildi.

Teknik ve fiziki takip çalışmalardan sonra harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleşen eş zamanlı operasyonda Şanlıurfa'da 3 ve Ankara'da 2 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılara ait adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal bulundu.

2 ŞÜPHELİNİN BULUNMASINA İLİŞKİN OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR  

Şüphelilerin, Ankara'da terör örgütüne eleman kazandırma faaliyetlerinde bulundukları ve bu kişileri kırsal alana eğitim için yönlendirdikleri, Güvenpark saldırısının failleriyle iletişim halinde oldukları, onlara yardım ve yataklık yaptıkları iddia edildi.

Ankara'da gözaltına alınan zanlılar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne sevk edildi, Şanlıurfa'da yakalanan 3 şüphelinin kente getirileceği, adreslerinde bulunamayan 2 kişinin yakanlanması amacıyla çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal