Ankara Merkezli 20 İlde Sahte Para Operasyonu: 96 Kişi Gözaltına Alındı!

Ankara merkezli 20 ilde 116 şüpheliye yönelik ‘Benjamin’ isimli sahte para operasyonu gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonda 96 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

26.09.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 26.09.2021-17:37) Ankara Merkezli 20 İlde Sahte Para Operasyonu: 96 Kişi Gözaltına Alındı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bastıkları ve yurt dışından teminatı sağlanan sahte parayı sosyal medya üzerinden piyasaya süren, ruhsatsız silah ve sahte tarihi eser ticareti de yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik bir çalışma başlattı.

ÇETEYİ TEKNİK TAKİBE ALDILAR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çeteyi 1 yıl boyunca teknik ve fiziki olarak takibe aldı.

116 KİŞİ GÖZLATINA ALINDI

Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı olarak başlatılan "Benjamin" operasyonunda 116 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı. 

SAHTE PARA YAPIMINDA KULLANILAN ALETLERE EL KONULDU

Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, ikisi yabancı uyruklu olmak üzere toplam 96 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda 130 bin lira, 33 bin 860 dolar, 25 bin 750 avro, 13 ruhsatsız silah, 1 uzun namlulu tüfek ve tarihi eser görünümü verilmiş sikkeler ele geçirildi. Operasyonda sahte para yapımında kullanılan çok sayıda alete de el konuldu.

SAHTE PARAYI KOMİSYON KARŞILIĞINDA SATTI

Örgüt lideri olan Ensari V. müşterilere kendisini para uzmanı olarak tanıtarak eline aldığı paranın sahte olup olmadığını hemen anladığını ve saht3e paraların 2019-2020 model para sayma makinelerinden ve eski ATM’lerden geçtiğini söylediği tespit edildi. Örgüt liderinin sahte parayı kalitesine göre yüzde 10, 20 veya 30 komisyon karşılığında sattığı gün yüzüne çıktı.

PİYASAYA 5 MİLYON LİRALIK SAHTE PARA SÜRÜLDÜ

Piyasaya yaklaşık olarak 5 milyon lira tutarında sahte döviz ve Türk lirası sürüldüğü belirlendi. Suç örgütü üyelerinin bazılarının terör örgütü PKK üyesi olmak ve propaganda yapmak suçlarından kaydı bulunduğu da tespit edildi.

ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, diğer zanlıları yakalamaya yönelik çalışmaların ise sürdüğü kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal