Ankara- İstanbul arası 80 dakikaya inecek: Saatte 350 kilometre hızla gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdeyi veridiği Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesi merak uyandırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, o projeye dair detayları CNN TÜRK yayınında anlattı. Yeni proje eskisinden farklı bir güzergahta inşa edilecek. Tren 350 kilometre hıza ulaşacak.

13.04.2023-17:14 - (Son Güncelleme: 13.04.2023-17:20)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren projesinin müjdesini AK Parti’nin beyannamesinin açıklandığı törende duyurdu.

İnternethaber’de yer alan habere göre, projeye yenilik detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı bir televizyon programında tüm detayları paylaştı. 

Farklı bir güzergahtan ilerleyecek

Tren projesinde hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut hızlı tren hattı işlemeye devam edecek. Süper hızlı tren hattı farklı bir güzergahtan ilerleyecek.

Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak

80 dakikada Ankara'da olacak

Adil Karaismailoğlu, “Ankara-İstanbul süper hızlı tren de sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti hükümetleri sayesinde kazandıracağız. Hızı 350 km saat olacak Kızılay-Kadıköy arasını 80 dakikada seyahat edebilecek. Ankara-İstanbul arasında tamamen farklı bir hattan 350 km hıza uygun şekilde milletin hizmetine kesintisiz çalışacak.” İfadelerini kullandı.

Çok sayıda proje hizmete giriyor

Karaismailoğlu , ”Sadece demiryolu projelerini değil, havayolu ve karayolu projelerini de “Çukurova Havalimanını önümüzdeki aylarda hizmete alacağız. Peşinden Bayburt, Gümüşhane ve Yozgat Havalimanlarımız var, onları da bitireceğiz. “ dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal