Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş, Logo Değişikliği Hakkında Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çok konuşulan amblem değişikliği ile ilgili açıklama yaptı. Yavaş bu konuda yoğun bir talep olduğunu ancak Meclis'te çoğunluklarının olmadığı için yapamayacaklarını söyledi.

25.04.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-08:53) Ankara B.B. Başkanı Mansur Yavaş, Logo Değişikliği Hakkında Konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Mansur Yavaş'ın geçmesinin sonrasında amblemin değişip değişmeyeceği merak edilir oldu. Tartışmalı bir kararla değiştirilen Hitit Güneş Kursu'na tekrar dönülmesi doğrultusunda çok sayıda istek gelirken Yavaş, Meclis'te çoğunluk olmadıkları için bir değişikliğin mümkün olmadığını ifade etti.

Mansur Yavaş, gündem ile alakalı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun belediyeye gönderdiği yazıdan bahseden Yavaş, Hitit Güneş Kursu hakkında da açıklama yaptı.

"GELEN 10 MESAJDAN 4'Ü AMBLEMLE İLGİLİ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki yönetim değişikliğinin sonrasında, tartışmalı bir biçimde kaldırılan Hitit Güneş Kursu amblemi tekrar gündeme geldi. Yavaş, "Amblem değişikliği gündeme gelir mi" sorusuna, "Gelmez. Meclis'te çoğunluğumuz bulunmuyor. Meclis karar veriyor çünkü" cevabını verdi. Fakat Yavaş, amblemin bazı yerlerde kullanılabileceğini ifade etti.

Meclis'te çoğunluk olsa bile "ben yaptım oldu" yaklaşımını doğru olmadığını aktaran Yavaş, "Ankara halkına sorarak, bir yarışma yaparak değiştirmeyi düşünmüştüm. Dijital dünyada isterseniz Ankara'da 2 milyon insanın fikrini hızla alabilirsiniz. Değişiklik yapabilsek bile böyle yapmayı düşünüyordum" dedi.

Amblemle alakalı çok sayıda istek geldiğini söyleyen Yavaş, "Kavgalı biçimde değişti. Bana her gün 10 mesaj gönderiliyorsa 3-4 tanesi amblemle alakalı. Tartışmalı olmasa şimdiye dek bu mesele kapanmış olurdu. Fakat ben yaptım oldu ile olunca böyle oluyor" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hitit Güneş Kursu amblemi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde, 1995 senesinde Atakule-cami minaresi ve 3 yıldız ile değiştirildi. Fakat karar yargıdan döndü. En son 2011 senesinde Atakule figürlü amblem, yıldız sayısı 5'e çıkarılarak tekrar kullanılmaya başlandı. Bu arada 2011 senesinde ayrıca Ankara Kedisi logo olarak kullanılmaya başlandı. Bu logo da mahkemelik oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal