Android 13 sürümü ile gelecek yenilikler ve özellikler neler? Android 13 özellikleri tanıtıldı

Andorid 13 işletim sistemi resmen duyuruldu. Kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen yeni sürüm özellikleri merak konusu olurken Andorid 13 için araştırmalar hız kazandı. ''Tiramisu'' adı altında duyurulan yeni sürümden beklentiler oldukça fazla. İşte Android 13 işletim sisteminin özellikleri haberimizde yer almaktadır

12.05.2022-15:02 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-15:02) Android 13 sürümü ile gelecek yenilikler ve özellikler neler? Android 13 özellikleri tanıtıldı

Arama motoru olan Google kısa süre önce yaptığı ''I/O 2022'' etkinliğinde Andorid 13 sürümünü açıkladı. Güvenlik odaklı olan yeni işletim sisteminde kişileştirme özelliğinin ön planda tutulduğu duyurulması üzerine kullanıcılar araştırmaya başladı. Yeni özelliklerin bir arada tuttuğu Andorid 13 sürümü içeriğinde bulunanlar detaylarıyla kullanıcılarla paylaşıldı.

Andorid 13 özelikleri

-Yeni arayüz

-Farklı seçenek temaları

-Renk seçenekleri

-Yeni tasarım parti uygulamaları

-Medya oynatıcı

Yukarıda belirtilen özelliklerin yer aldığı Android 13 sürümü içeriğinde telefon duvar kağıdı ile tem renginin eşleştirme yapılarak medya oynatıcısı albüm kapağının rengi ile de temayı bağdaştırabilir. Kilit ekranı araçları ''Material You'' sayesinde kişileştirme yapılacaktır.

Andorid 13 özellikleri

Google mesajlar, android 13 ile uçtan uca şifreleme özelliğine kavuşacak

Güvenilir bir sistem olarak kullanıcılara sunulması beklenen Android 13, ile İOS arasında benzerlikler oluşmaya başladı. Daha yüksek oranda şeffaflık sunacak ve kontrol edilebilir hale getirildi. Uygulama kullanıcıları, bildirim gönderme için öncelikle izin istemektedir. Kullanıcılar galeriye kolaylıkla ulaşamayacak ve güvenlik sistemleri devreye girecektir.

Bu özellikle beraber ayarlar kısmına ''Güvenlik ve Gizlilik ayarları'' seçeneği eklenerek Google Mesajlar uygulamasını şifreleme tekniği ile kullanıma sunulacaktır. Andorid cihazlar, diğer cihazlara bağlanırken 'Hızlı Eşleşme' özelliğinden yararlanabilir.

Andorid 13 ne zaman kullanıma sunulacak?

Google tarafından yapılan etkinlikte duyurulması üzerine Andorid 13 sürümü yoğun ilgig gördü. Kullanıcının merakla beklediği yeni işletim sisteminin ne zaman kullanılacağı ise kafalarda soru işareti olarak kaldı. Andorid 13, Haziran veya Temmuz aylarında kesinleştirilmesi bekleniyor. Yeni işletim sisteminin ise sonbaharda cihazlarda olması bekleniyor. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal