Anayasa Mahkemesi'nden HDP Kararı: Savunma İçin 2 Ay Ek Süre Verildi!

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP partisinin kapatılması istemiyle açılan davada, partinin savunmasını hazırlaması için 2 ay ek süre verdi.

16.02.2022-18:04 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-18:04) Anayasa Mahkemesi'nden HDP Kararı: Savunma İçin 2 Ay Ek Süre Verildi!

Alınan bilgilere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatılması için hakkında açılan davada savunma hazırlamak için mahkemeden 4 aylık süre talep etti. Bu talep doğrultusunda Anayasa Mahkemesi, partinin savunmasını hazırlaması için 60 günlük ek süre verilmesine karar verdi.

Yüksek mahkeme tarafından tanınan bu sürenin son ermesinin ardından partinin savunmasının mahkemeye sunulması gerekiyor. 


SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP partisinin kapatılması davasına ilişkin yaptığı sözlü açıklama yaparken HDP yetkilileri ise sözlü savunma gerçekleştirecek. Sürecin ardından hazırlanan raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılacak ve sonrasında AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın toplantının yapılması için gün belirleyeceği ifade edildi. Mahkeme üyeleri bir araya gelerek partinin kapatma istemini esasları görüşülecek. 

15 ÜYENİN 10'UNUN OY ÇOKLUĞUYLA VERİLEBİLECEK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatılması için hakkında açılan davaya, 15 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karar verecek. Buna göre, partinin kapatılmasına ilişkin toplantıya katılan 15 üyenin üçte ikisinin yani 10 kişinin oyuyla karar verileceği öğrenildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal