Anamur Muzu Hem Lezzeti Hem de Fiyatıyla Cezbediyor

İthal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda oldukça yer bulan Anamur muzu, hem fiyatı hem de lezzetiyle tüketicilerden ilgi görüyor.

09.05.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-18:08) Anamur Muzu Hem Lezzeti Hem de Fiyatıyla Cezbediyor
İthal muzlara oranla yurt genelindeki tezgahlarda oldukça yer bulan Anamur muzu, hem fiyatı hem de lezzetiyle tüketicilerden ilgi görüyor.

Türkiye'nin en büyük muz üretim merkezlerinden Mersin'de senenin 12 ayı mahsul veren Anamur muzu, hem fiyatı hem de tadıyla yurt genelindeki tezgahlarda daha çok yer alıyor.

Kokusu, tadı ve kabuğunun ince olması nedeniyle ithal muzlara oranla daha oldukça seçilen Anamur muzunda hasat sürüyor.

Sera ortamında doğal yöntemlerle büyütülen muz, ilçedeki üreticilerin en önemli kazanç kaynaklarının başında yer alıyor.

İthal muz, yurt genelindeki tezgah ve raflarda 9 ve 20 TL arasında tüketiciye sunulurken, Anamur muzu 7 ile 11 TL'den alıcı buluyor.

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, açıklamasında, son senelerdeki sera artışıyla beraber muz hasadının senenin bütün dönemine dağıldığını belirtti.

Gümüş, Anamur'un coğrafi konumu sebebiyle mikro klima özelliğine sahip olduğunu belirterek, "Diğer bölgelerde üretilen muz ile Anamur muzu arasında aroma açısından çok büyük bir fark var. Bütün tüketiciler Anamur muzunu arıyor." diye konuştu.

Anamur muzunun tadıyla yurt genelinde tezgahlarda oldukça yer verildiğinin altını çizen Gümüş, yerli muzun ithal muza oranla fiyatıyla da tüketicileri sevindirdiğini söyledi.

Üreticilerden Nuri Özgün de ilçedeki muz üretiminin artarak sürdüğünün altını çizdi.

2019'un aynı dönemine kıyasla muzun dalındaki kilogram fiyatının 7,5 TL'den 5,5 TL'ye indiğini belirten Özgün, "Muz üretimi bölgeden Manavgat'a kadar uzanan bir alana yayıldı. Anamur muzunu 12 boyunca hasat ederek, tüm Türkiye'ye gönderiyoruz." şeklinde konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal