13.02.2021-09:50 (Son Güncelleme:13.02.2021-09:50)

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan, kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifimiz ile misafirlerinizin bayılacağı bir ikramda bulunabilirsiniz.

İstediğiniz şekli verebileceğiniz tuzlu kurabiyeyi kavanozlarda saklayarak uzun süre bayatlamasını önleyebilirsiniz.


MALZEMELER

-125 gram tereyağı

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

-1 adet yumurta

-1 yemek kaşığı şeker

-1 çay kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı sirke

-1 paket kabartma tozu

-3 su bardağı un


Üzeri için:

-Yumurta sarısı

-Çörek otu

-Susam


NASIL YAPILIR?

-Tuzlu kurabiye tarifinin ilkinde yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın.

-Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

-Unu karışıma eklemeden önce eleyin.

-Ardından azar azar ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

-Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alın.

-Merdane ile yarım santim kalınlığında açın.

-İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.

-Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin.

-Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.

-Şimdiden afiyet olsun!

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr