14.05.2019-16:42 (Son Güncelleme:14.05.2019-16:35)

TürkAkım Projesinde İlk Gaz Sevkıyatı 31 Aralık'ta Yapılacak

Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkım projesinde ilk sevkıyat tarihi belli oldu. Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vitaliy Markelov 31 Aralık'ta ilk gaz sevkıyatının yapılacağını söyledi.

Rus enerji firması Gazprom'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vitaliy Markelov, St. Petersburg'ta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TürkAkım'ın Türkiye'deki kara bölümünde inşaatın yüzde 73'ünün sona erdiğini ifade etti.

TürkAkım'ın Türkiye'deki kara bölümünün inşaatının Kasım ayında sona ermesinin tahmin edildiğini söyleyen Markelov, "Projenin deniz bölümü ve Rusya ayağı sona erdi. Projede ilk gaz sevkiyatının 31 Aralık'ta başlaması düşünülüyor." dedi.

"BU YIL 1,2 MİLYAR DOLAR AYIRMAYI PLANLIYORUZ"

Gazprom'un keşif projeleri ile alakalı da açıklamalar yapan Markelov, "Bu sene keşiflere 1,2 milyar dolar ayırmayı düşünüyoruz. Bu miktarın 1,1 milyar doları Rusya'daki keşif çalışmaları için kullanılacak." dedi.

Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım doğal gaz boru hattı, her biri senelik 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan meydana gelecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr