06.06.2021-18:38 (Son Güncelleme:29.04.2024-10:50)

Tunceli’deki Çobanın Robert Kolejine Uzanan Başarı Öyküsü

Tunceli'de çobanlık yalan Mahir Gündoğdu, tam burslu kazandığı Robert Koleji'nden bu yıl mezun oluyor.

Tunceli’de çobanlık yapan Mahir Gündoğdu’nun azmi görenleri kendine hayran bırakıyor. 2016 yılında girdiği TEOG sınavında 120 soruyu doğru cevaplayan Gündoğdu, Türkiye’nin en prestijli okullarından biri olan Robert Kolejini kazandı.

Tunceli'nin yüksek kesimli yaylalarında ailesiyle birlikte yaşayan ve burada çobanlık yaparak sınavlara çalışan Mahir Gündoğdu büyük bir başarıya adım atmıştı. Robert Kolejini kazanan Gündoğdu, bu yıl mezun oluyor. Mezun olduktan sonraki hedefi ise Hollanda’da bulunan Tilburg Üniversitesi'ni gitmek. Gündoğdu, şimdilerde ise üniversite sınavına yine koyun güderek dağlarda çalışıyor.

‘TİLBURG ÜNİVERSİTESİ'NDEN KABUL ALDIM’

YKS sınavına çalıştığını belirten Gündoğdu, ‘Şu anda okul bitti, mezun oluyorum. Hem sınav, hem de mezuniyet hazırlığı var. Okulum bitmeden Hollanda'dan birkaç okula başvurmuştum. Tilburg Üniversitesi'nden kabul aldım. Yaylada YKS'ye hazırlanıyorum’ dedi.

‘BENİ HIRSLANDIRAN DURUM, AİLEMİN ÇABALADIĞINI BİLMEKTİ’

Robert Kolejini tam burslu kazanan Mahir Gündoğdu, ‘Okul dönemimde, Çemişgezek'in Yemişdere köyünde ailemin yanında koyun güdüp, sağımlarına da yardım ediyordum. Yaylalara çıkıyorduk. Yazın burada olmak hem beni motive ediyordu, hem de okul özlemimi arttırdığı için, daha hevesli oluyordum. Sabah kalktığımda beni hırslandıran durum, ailemin çabaladığını bilmekti. Yaylada yaşamak gerçekten çok zor. Evimiz yok, bir çadırda kalıyoruz. Şu anda okul bitti, mezun oluyorum. Hem sınav, hem de mezuniyet hazırlığı var. Okulum bitmeden, Hollanda'dan birkaç okula başvurmuştum. Tilburg Üniversitesi'nden kabul aldım. Şu anda yayladayım ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanıyorum’ ifadelerini kullandı.

‘BİRİLERİNİN BURADA YAŞAYAN İNSANLARIN ELİNDEN TUTMALARI GEREKİYOR’

Köydeki diğer çocukların okuması için de çabalayan Gündoğdu, ‘Günde iki kez olmak üzere, 5 saat boyunca koyun sağıyoruz. Çobanımız koyunları gece güdüyor, ben de gündüz güdüyorum. Annem babamla tulum peyniri yapıyorum. İş aralarında ise, yanımda getirdiğim kitaplarla ders çalışıyorum, roman okuyorum. Burada internet bağlantısı da yok. Bu nedenle kişisel gelişimim için, bol bol kitap okuyorum. Tilburg, iyi olduğunu düşündüğüm uluslararası ekonomi bölümünü okuyarak, işimi kurmak istiyorum. İyi bir yere geldikten sonra, burada zorluklar içerisinde yaşayan insanlara yardım etme amacım var. Birilerinin burada yaşayan insanların elinden tutmaları gerekiyor. Burada hayatlar feda olup gidiyor. Çünkü bu durumda çok insan tanıdım’ şeklinde konuştu.

‘ÜLKEMİZE FAYDALI BİR ÇOCUK OLACAK’

Oğluyla gurur duyduğunu belirten baba Güzel Gündoğdu ‘Oğlumuzla gurur duyuyoruz. Okul yaz tatiline girdiği zaman, yaylaya geliyor. Koyun güdüyor, süt sağıyor, peynir yapımında yardım ediyor. Her işte bize yardımcı oluyor. Robert Lisesi’nde okuduğu için, gurur meselesi yapmıyor. Yılın 9 ayı okulda, 3 ayı da bizimle birlikte hayvancılıkta. Şu anda üniversiteye hazırlanıyor. Yurt dışındaki üniversitede okuyabilmesi için, yüklü miktarda para lazım. Bizim de durumumuz yok. Oğlumuzun okuyabilmesi için hayırsever insanlardan burs bekliyoruz. Yurt dışında okuduktan sonra, ülkemize faydalı bir çocuk olacak. Bundan eminim’ dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Rolleri Uğruna Değişen Oyuncular

İnternetten Ders Anlatan Öğretmen Kamera...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

İsrail Polisi Nöbet Tutan Filistinlilere...

Filistinli Çocuğun Gözyaşları Yürekleri...

En Zehirli Yılan Tunceli'de Görüldü!

Elazığ’da Yaşlı Adam Çalınan Maaşını Bul...

Samsun’da Avukat Öldüresiye Darp Edildi

Antalya’da Maske Takmamak İçin Direnen T...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kardan Aydınlık'...

Karaman'da, Evin Aşenesinde Yangın Çıktı

Hindistan’da Ölenlerin Cansız Bedenleri...

Filistinli Kızdan İsrail Askerine Sert S...

Hakkari’de Temizlenen Göletten 15 Ton Çö...

Otoyolda Mantar Satan Çocukların Yağmur...

Ankara'da Eşini 5 Yerinden Bıçaklayarak...

Bayrampaşa’da Bir Binanın Çatısı Alevler...

Mescid-i Aksa'ya Girmek İsteyen Yahudile...

Peru'da Bir Kadın Cezasını Öpücükle Öded...

Yol Kesen İsrail Polisine Karşı Duran Ce...

İsrail, Filistin'e Hava Saldırısı Gerçek...

Türk Amfibi Deniz Piyadelerinin Eğitimle...

Rusya’da Bir Kişinin Elinde Bombanın Pat...

Adana’da Kapkaççının Kovalanma Anları Ka...

Elazığ’da 103 Yaşındaki Nineye Doğum Gün...

Diyarbakır’da Bulunan Dicle Nehri'nde Bi...