28.08.2021-09:35 (Son Güncelleme:02.05.2024-00:30)

Kaçakçılığı İhbar Eden Vatandaşlara İkramiye Veriliyor

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Müdürlüğü, kaçakçılığı ‘Alo 136’ hattına ihbar edenlere ikramiye veriyor. 2021 yılında 136’ya ihbarda bulunan vatandaşlara toplam 1.2 milyon TL ikramiye verildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, kaçakçılık ile daha etkin bir mücadele yürütmek için 2009 yılında ‘Alo 136’ hattını kurdu. Gümrük Muhafaza İhbar Hattı olan numara 7/24 hizmet veriyor. ‘Alo 136’ hattını arayarak ihbarda bulunan vatandaşlar sayesinde bugüne kadar birçok başarılı operasyon düzenlendi.

10 MİLYON KAÇAK MAL YAKALANDI

2021 yılında ‘Alo 136’ hattına toplam 7 bin 803 çağrı geldi. Bu ihbarlar ve sınır kapılarındaki kameralarla takip sistemi sayesinde sigara, uyuşturucu, alkol, akaryakıt barındıran toplam 10 milyon değerinde kaçak mal yakalandı.

‘Alo 136’ hattını arayarak ihbarda bulunan vatandaşlara ikramiye veriliyor. Bunun şartı ise aramanın ihbar niteliği taşıması ve o ihbar sonucu düzenlenen operasyonda bir yakalama olması. Bir yakalama olması durumunda aramayı yapan kişiye ikramiye ödeniyor. 2021 yılında ihbarda bulunan vatandaşlara toplam 1.2 milyon lira para dağıtıldı.

YAKALANAN ÜRÜNE GÖRE İKRAMİYE DEĞİŞİYOR

Gelen çağrılar 12 kişilik bir ekip tarafından yanıtlanıyor ve ihbar niteliği taşıyanlar 2 yöntemle değerlendiriliyor. Bu incelemeler sonucunda ihbarlar ilgili kurumlara yönlendiriyor. Ardından ise operasyon düzenleniyor.

İkramiye alabilmek için mutlaka ihbar sonucunda bir yakalama yapılması gerekiyor. Vatandaşa ödenecek miktar ise ihbar sonucunda yakalanan ürüne bağlı olarak değişiyor. İkramiye süreci yakalama hakkında mahkeme kararı verildikten sonra başlıyor.

MİLYON TL DEĞERİNDE İHBAR İKRAMİYESİ

Komuta Kontrol Operasyon Daire Başkanı Bekir Can Uslu konuya dair açıklamalarda bulundu. Vatandaşların desteğinin çok önemli olduğunu belirten Uslu; ‘Vatandaşımızdan beklentimiz kaçakçılık ile mücadele faaliyetlerimize destek vermeleri. Onların Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına yaptıkları ihbarlar neticesinde yaptığımız operasyonlara dahil olması, bu mücadeleye katkı vermesi bizim de gücümüzü artırıyor. Bizim için çok önemli, önemsediğimiz bir konu var; bize ihbar yapan vatandaşların kimliğinin gizli kalması konusu. Kendileri istemediği sürece hiçbir şekilde kimlikleri açıklanmıyor, gizli tutuyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Uslu sözlerine; ‘ Geçmiş yıllardaki örnekleri de göz önünde bulundurduğumuzda bireysel bazda baktığımızda vatandaşlarımızın ihbarları neticesinde milyon TL değerinde ihbar ikramiyesi aldıklarını görüyoruz. Bu anlamda hem ülkeye karşı görevlerini yapmış hem de ikramiyeden faydalanmış oluyorlar. Vatandaşlarımızın Alo 136 ihbar hattı aracılığıyla yaptıkları katkılar sonucunda çok ciddi yakalamalar elde ettik. Bu yakalamalar neticesinde devletimizin ciddi kayıpları engelleniyor.’ Şeklinde devam etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Yangını Gören Vatandaşlar Sosyal Mesafey...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun...

Canlı Yayında KADES Testi

İstanbul'da Diş Kliniğinde Kadınlar Birb...

Kocaeli'de Geri Dönüşüm Fabrikasının Ale...

Türk Polisinden Alkışlanacak Hareket!

Eğitim Sırasında Asker Bombayı Atamadı!...

Tavuğun Boğazını Kesti! Adana'da Satanis...

Taylan'da Motosiklet Çarpan Fil Kalp Mas...

Kılıçdaroğlu'dan Çiftçilere Tehdit!

Tartıştığı Eşini Çocuklarının Önünde Bıç...

ABD'de Paraşütlü Noel Baba Tellerde Asıl...

Adnan Oktar: Minik Etekli, Dekolteli Nam...

Hindistan’da Gaz Borusunun Patlama Anlar...

Bolu'da Kar Yağışı Hakim Oldu

Camı Kırıp Bankaya Girdi

HDP'li Leyla Güven'in Tutuklanma Anları

Kedinin Drone ile İmtihanı

Esenyurt'ta Kaçak Doğum Gününe Baskın!

Parçalanmaktan Son Anda Kurtuldu! Kedini...

Boynundan Vurulan Köpek Hayata Döndürüld...

Türk Hava Kuvvetleri, NATO’ya ait uçağa...

Çin'de İHA'larla Görsel Şöleni

Mutasyon Korkusuyla Telef Edilen Vizonla...

Eminönü'nde Denize Atlamıştı! Kurtarılış...