04.02.2019-09:11 (Son Güncelleme:04.02.2019-09:05)

Trump'tan Kritik Venezuela Adımı: Her An Harekete Geçebiliriz

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı doğrultusunda, "Zorunda kalırsak geri döneriz. Çok hızlı geri gelebiliriz ve ayrılmıyoruz. Irak'ta harika bir üssümüz var ve orada olacağız ve açıkçası Suriye'den yavaşça çekilirken Halife'yi (DEAŞ) Irak'tan vuruyoruz." açıklamasında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı doğrultusunda, "Zorunda kalırsak geri döneriz. Çok hızlı geri gelebiliriz ve ayrılmıyoruz. Irak'ta harika bir üssümüz var ve orada olacağız ve açıkçası Suriye'den yavaşça çekilirken Halife'yi (DEAŞ) Irak'tan vuruyoruz." açıklamasında bulundu.

Trump, ABD'nin Suriye'den tamamen ne zaman çekileceğiyle alakalı bir soruya cevap olarak “İsrail'i korumak durumundayız. Sahip olduğumuz başka şeyleri korumamız gerek ama evet eve dönmeleri an meselesi.” sözlerini iletti.

Trump, Amerikan CBS televizyonunda gündeme dair yorumlarda bulundu.
ABD'nin Afganistan'daki varlığı ve Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilip çekilmeyeceği konusu doğrultusunda Trump, "Çok uzun süredir oradayız. Suriye'de de 4 ay kalmamız gerekirken yıllarca kaldık. 19 yıldır Afganistan'dayız. Taliban ile görüşüyoruz ve ne olacağını göreceğiz...Taliban yoruldu, herkes yoruldu, barış istiyorlar. Sonu olmayan savaşlardan çıkıp askerimizi eve getirmek zorundayız ama istihbaratımız çok yakından izlemeye devam edecek... Afganistan'da istihbarat bırakacağım, gerçek istihbarat bu arada. “ ifadesinde bulundu.

Trump, ABD'nin Suriye'den çekilmesinden sonra El Kaide gibi terör gruplarının yeniden aktifleşmesi ihtimaline karşı şu şekilde konuştu: "Zorunda kalırsak geri döneriz... Çok hızlı geri gelebiliriz ve ayrılmıyoruz. Irak'ta harika bir üssümüz var ve orada olacağız ve açıkçası Suriye'den yavaşça çekilirken DEAŞ'ı Irak'tan vuruyoruz. Suriye'den 2 bin askerimiz var. Çekilmeye başladılar. DEAŞ'ın elindeki son bölgeyi de alınca Irak'taki üsse gidecekler ve sonra eve (ABD) dönecekler ama orada olacağız ve kalacağız.”

“SURİYE'DEN ÇEKİLMEMİZ AN MESELESİ”

Trump, ABD'nin Suriye'de ne zaman çekileceği sorusuna karşın “İsrail'i korumak zorundayız. Sahip olduğumuz başka şeyleri korumamız gerek ama evet eve dönmeleri an meselesi.” cevabını iletti.

ABD'nin Irak'ta bulunan üssüne çok para yatırdığını ve bu üssü orada tutabileceklerini vurgulayan Trump, "Irak'taki üssü tutmak istememin sebeplerindenbiri İran'ı biraz izlemek istiyorum çünkü İran gerçek bir sorun." yorumunu aktardı.

Irak'tan İran'ı vurup vurmayacağı sorusuna dair ABD Başkanı Trump, "Hayır, tek isteğim İran'ı izleyebilmek. Irak'ta inanılmaz ve pahalı bir askeri üssümüz var. Çekilmek yerine sorunlu Ortadoğu'da her yeri izlemek için mükemmel bir yer. Birçoğu bunu anlamıyor, izlemeye devam edeceğiz ve nükleer silahlar yapılıp yapılmadığını önceden bileceğiz.” sözlerini iletti.

Trump, ABD'nin Irak ve Ortadoğu'ya girmesini ise “büyük bir hata” olarak nitelendirdi.

“VENEZUELA'YA ASKER GÖNDERMEK SEÇENEKLERİMİZ ARASINDA”

Venezuela'da yaşanan krize dair de yorumlarda bulunan Trump, ABD'nin Venezuela'ya asker gönderip göndermeyeceği sorusuna, “Kesinlikle o da bir seçenek.” cevabını verdi.

Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun birkaç ay önce kendisiyle görüşmek talebini ilettiğini fakat bu talebi kabul etmediğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın...

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr