23.04.2021-09:13 (Son Güncelleme:19.03.2024-15:30)

SİHA’ların Yeni Mühimmatı MAM-T İlk Test Atışını Yaptı

Roketsan tarafından, geliştirilen yeni İHA/SİHA mühimmatı MAM-T, ilk test atışlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Türkiye, savunma sanayisinde dışa bağımlılığını her geçen gün giderek azaltıyor ve yerli ve milli teknolojileriyle dünyada büyük övgü toplamaya devam ediyor.

Dünya tarafından büyük ilgi gören İHA/SİHA filosunun vuruş gücü etkinliği görevini üstlenen Roketsan yeni bir mühimmat geliştirdi.

Mühimmatın animasyon görüntülerinde, Rusya'nın yeni dronlarının tanıtımını yaptıkları animasyon videosunda Türk SİHA'sını vurmalarına misilleme olarak, Rus hava savunma sistemi Pantsir imha edildi.

YERLİ VE MİLLİ YENİ MÜHİMMAT MAM-T

Yerli ve milli olarak geliştirilen ve ağırlık/etkinlik optimizasyonu yapılmış olan MAM-T, zırhlı ya da zırhsız araçlar, binalar ve su üstü hedeflerine karşı kullanılabiliyor. Küresel Konumlama ve Ataletsel Navigasyon Sistemleri ile desteklenebilecek ara safha güdüm yeteneklerinin yanında, Blok-1 konfigürasyonunda hareketli ve sabit hedeflere karşı yüksek hassasiyet sağlayan mühimmat, yarı aktif lazer arayıcı başlığa da sahip. Farklı platformlara uyumlu geliştirilen MAM- T; İHA'larda 30+ km, hafif taarruz uçaklarında 60 kilometre ve savaş uçaklarında 80 kilometre'den uzun menzil kabiliyeti ile oyun değiştirici kimliğini taşımaya devam edecek.

‘’MİNİ AKILLI MÜHİMMAT’’

Test atışları başarıyla tamamlanan MAM-T mühimmatı hakkında bilgi veren Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, ‘‘Kısaca MAM olarak isimlendirdiğimiz Mini Akıllı Mühimmat ailemiz, geldiğimiz noktada dünyadaki muadillerinden çok daha önde bir konumda. İHA'larda görev süresini maksimuma çıkaran MAM ailemizin yeni üyesi MAM-T de yüksek harp başlığı kapasitesi ve yüksek menzil performansıyla, ülkemizin yeni tip İHA filosunu yine dünya standartlarının üzerinde bir etkinlik ve güce ulaştırmış olacak. Türkiye, yerli ve milli kaynaklarıyla, farklı görevleri icra edebilecek kabiliyetlerle donatarak son teknolojiyle geliştirdiği insansız hava araçlarında, bugün artık küresel bir güç olmuş durumda. Yakın tarihte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından kullanılmaya başlaması planlanan AKINCI İHA platformunun kabiliyetleriyle uyumlu olarak geliştirdiğimiz MAM-T, daha yüksek etkinlik ve daha uzun menzil performansıyla göreve hazır olduğunu kanıtladı’‘ dedi.

BU YIL İÇERİSİNDE SERİ ÜRETİME GEÇECEK

2021'in ikinci yarısında tam kapasiteyle seri üretime geçmeyi ön gördüklerini bildiren Ekinci, ‘‘AKINCI İHA'nın 1. fazı için belirlenmiş olan teslimat takvimine paralel olarak, bu yılın içerisinde İHA ile beraber ilk mühimmat teslimatlarını yapmayı hedefliyoruz. Kalifikasyon ve diğer test faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından, 2021'in ikinci yarısında tam kapasiteyle seri üretime geçmeyi öngörüyoruz’‘ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Instagram Hesap Dondurma Kapatma Nasıl Y...

Coronavirüsle İlgili Doğrular ve Yanlışl...

TEKNOFEST İHA Yarışmaları İçin Süre Uzat...

Eric Yuan, Zoom'un Kuruluşunu Anlattı

Telegram Güncellendi

Savunma Sanayisi Destek İçin Hazır

Netflix Dışarıda Olanlara Spoiler Verece...

SAHA İstanbul Tıbbi Cihaz Üreticilerine...

Yerli ve Milli Drone Savar, Hava Sahamız...

Twitter'a Yeni Özellik: Twitter Fleet Ne...

Sürü İHA’lara Yapay Zeka Desteği

ABD’li Yüz Tanıma Şirketi Saldırıya Uğra...

Yerli ve Milli Güdüm Kitleri ile Türk Or...

Türkiye ile İngiltere, Teknoloji Temelli...

Antarktika Bilim Seferi İçin Yola Çıkan...

Güvenlik Güçlerimiz İçin Yerli Bomba Ata...

Hava Kuvvetleri Mühimmat Çeşitliliğinde...

Türkiye'de Hibrit Üretimine Hyundai de K...

Yerli Otomobil Bereketiyle Geldi: Sanayi...

‘Hürjeti Uçurmak İnşallah Bize Nasip Olu...

Embraer Şirketi, Kargo Drone Projesi İçi...

Akıncı İHA Yeniden Göklerde

Haber365 Özel | Cezeri'nin Talebesi: Sel...

İşte Türkiye'nin Mini Askerleri

Uçak Kalitesinde Motosiklet: TMC Dumont

Google, Mac ve Windowsla Dalga Geçti

Türkiye'ye Gelecek Olan F-35 Savaş Uçakl...

Whatsapp Hakkında Güzel Bir Video

Bitcoin'i Anlatan Güzel Bir Çalışma

Çin'de Kullanılmaya Başlayan Yüz Tarama...