21.03.2019-13:25 (Son Güncelleme:21.03.2019-13:04)

Orta Yaş Krizinde Kaygı ile Başa Çıkmak İçin 5 Tavsiye

Kabul edelim kaygı hayat kalitemizi düşüren birşey. Gelecekte olabilecek veya olmayabilecek şeyler hakkında sürekli endişelenmek streslidir. Peki ya orta yaş krizi ile uğraşırken endişe ile başa çıkıyorsanız? Böyle bir durumdaysanız, ne için savaştığınızı bilmek çok önemlidir.

Eğer buradaysanız ve zaten yaklaşmakta olan kara bulutları görüyorsanız, o zaman kesinlikle orta yaş krizi sırasında kaygınızla nasıl daha iyi başa çıkacağınızla ilgili bu 5 uygulanabilir ipucunu okumak isteyeceksiniz.

MÜCADELE EDEN TEK KİŞİ OLMADIĞINI BİL

Hepimiz hayatımızın pilotlarıyız. Yolcularla dolu bir uçağa pilotluk yaparız.. ailenizi, arkadaşlarınızı ve diğer önemli kişileri düşünün. Pilot olarak temel hedefiniz nedir? Yolcularınıza, tam kontrolünüz altında olduğu ve her şeyin sorunsuz ve verimli geçtiği izlenimini vermek.

Mesele şu ki, hepimiz kendi uçağımızın pilotlarıyız ve hepimiz her seferinde biraz türbülansa girdik.
İyi pilotlar olarak, bazı türbülanslarla karşılaştığımızda alarmı patlatmamamız ve acil durum prosedürlerini başlatmamamız öğretilir. Olmaz, yolcularımıza güzel ve rahatlatıcı bir uçuş sunmamız gerekir. Her şeyin kontrol altında olduğu izlenimini yaratmamız gerektiğini düşünüyoruz .
Tıpkı senin gibi, diğerleri de endişelerini halka göstermek için tereddüt ediyorlar. Mesele şu ki, orta yaş krizinizi reddetmek endişenizi ortadan kaldırmaz. Size önerimiz, yalnız olmadığınızı ve dünyanın her yerindeki birçok insanın orta yaş krizi sırasında aynı endişe duygularıyla karşı karşıya olduğunu bilmek. Bu nedenle, size yakın olan insanlara kaygınızı açmak iyi.

KENDİNİZİ 'OLMASI GEREKEN' KİŞİ İLE KARŞILAŞTIRMAYIN

Bu çok önemli. Bazı insanlar yaşamlarını, ebeveynlerinden, akranlarından ya da toplumlarından gelip gelmeyeceklerini beklentileri yerine getirmek için harcıyorlar. Çünkü tutkularına veya yaşamdaki amaçlarına uymayan beklentileri karşılamaya çalışıyorlar. Kendinizi bu beklentilerle karşılaştırmayı bırakmanız önemlidir .

KONFOR BÖLGENİZDEN ÇIKIN

Genelde kendimizi zor bir durumda bulduğumuzda normal yaşamınıza geri dönmeden, kim olduğumuzu ve ne istediğimizi gerçekten buluyoruz. Birçoğumuz kariyerimizi sadece akışa devam ederek geçirdik. Yaptığımız seçimleri veya bizim için yapılanları sorgulamıyoruz. Yöneticilerimizin, meslektaşlarımızın ve arkadaşlarımızın gitmemizi istediği yönde başımızı sallıyor ve hareket ediyoruz.
Sonuç olarak, hemen hemen herkes, yaptığınız şeyin devam etmek istediğiniz bir şey olmadığını öğrendiğiniz bir aşamaya gelecektir.

Konfor bölgesinin dışında bir adım atın ve daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi deneyin:

Farklı bir hedef belirleyin. Kariyerinize odaklanmak yerine, yeni bir hobiye vakit ayırın.
Yürüyüşe kendi başınıza gidin.
Henüz yapmadıysanız, arkadaşlarınızla veya ailenizle ilgili endişelerinizi onlara açın.
Daha önce hiç yapmadığınız bir şeyi denemek önemlidir. Sert bir şey olmak zorunda değil. Ne kaçırdığınızı ancak yeni bir şey denerseniz bulabilirsiniz.

SAHİP OLDUKLARINIZ İÇİN MUTLU OLUN

Hala yapmak istediklerinizden çok, başardıklarınızı düşünün. Hayatınızda ne gibi harika şeyler yaşadığınızı anlamak önemlidir. Başarılarınızı, birlikte yaşadığınız insanları, üzerinde olumlu etkileri olan yaşamları düşünün. Bunlar minnettar hissetmeniz gereken harika şeyler.

YOLCULUĞUNUZUN GÜNLÜĞÜNÜ TUTUN

Günlük tutmanın küçük kızlar için olduğu fikrine hala sahipseniz, uyanmalısınız. Günlük tutma, kendinizi daha iyi tanımak için yapabileceğiniz şeylerden biridir.

Ne hakkında endişelisin?
Neyle mutsuzsun?
Hayattan ne istiyorsun?
Oraya nasıl gitmek istersin?
Bunların hepsi cevaplayabileceğiniz kritik sorular.

Ne zaman tekrar endişeli hissederseniz , günlüğünüzü açabilir ve en son düşüncelerinizi buraya ekleyebilirsiniz . Veya kaygınıza neyin neden olduğunu daha iyi anlamak için eski düşüncelerinizi yeniden okuyabilirsiniz.

BİR TERAPİSTTEN YARDIM ALIN

Tedavi, orta yaş krizi sırasında endişelerinizi gidermenize yardımcı olabilir. Bir terapiste gitmenin olumsuz damgası, ihtiyacınız olan yardımı bulmanızı engellememelidir.
Bir düşünün: fiziksel acı çekerken doktora görünmek için bir tabu yok, değil mi? Öyleyse, duygusal olarak mücadele ettiğiniz bir şey için terapiye gitme konusunda kesinlikle endişeli olmamalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr