28.04.2024-14:47 (Son Güncelleme:27.03.2024-20:30)

Murat Kekilli'den Türkiye'nin Otomobili'ne Destek Şarkısı

Sanatçı murat kekilli, türkiye otomobili girişim grubu'nun mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022'de üretimine başlanacak "türkiye'nin otomobili"ne yeni şarkısıyla destek verdi.

Sanatçı Murat Kekilli, Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022'de üretimine başlanacak "Türkiye'nin Otomobili"ne yeni şarkısıyla destek verdi.

"Aç gözlerini, şöyle bir bak / Toprağına, suyuna, havasına bak / Ay-yıldız düşmüş üstüne / Türkiyem ayağa kalk" sözleriyle dikkati çeken şarkısını, 7 yıl kadar önce bestelediğini belirterek, "Türkiye'nin Otomobili"nin tanıtılmasıyla büyük bir sevinç yaşayan halkın, milli ve beraberlik duygularına tercüman olacağını ve bütünleştireceğini söyledi.

Şarkının daha çok marş özelliklerine sahip olduğunu ve sadece bir dörtlüğünü kullandığını ifade eden Kekilli, şarkının tamamını daha ilerleyen zamanlarda kullanılacağını dile getirerek, "İnsanlardan, beklediğimizin çok üzerinde güzel tepkiler geldi. Şarkının bütününü merak ediyorlar, onu da 2022'de arabamız tamamlanınca dinleyeceğiz." şekilde konuştu.

Kekilli, Türkiye'nin otomobil ile gerçekleştirdiği atılımla ilgili çok büyük bir heyecan içerisinde olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu toprakların kültüründe doğdum-büyüm, bu topraklara, halkımıza, insanımıza, milletime, vatanıma çok şey borçluyum. Bu topraklarda yeşerdim ve teveccüh gördüm, bu nedenle bu topraklarda herhangi birinin yaptığı güzel bir şey toplumun bir bireyi olarak bana da sirayet ediyor. Ülkemde olan her güzel şeyden mutlu oluyor ve gurur duyuyorum. İlk tepkilerim her zaman olumludur. Yani ilk tepkim optimisttir, pesimist değildir. Güzel bir şeyler olduğunu hissettiğimde arkasında olumsuzluk aramam 'Ülkemde güzel şeyler oluyor' diye bakarım. Bu bakış sadece yakın çevremizi değil genel olarak toplumu da olumlu motive eder ve iyiliğin-güzelliğin yayılmasına evrensel nedenler oluşturur. Ülkemizde güzel gelişmeleri takdir etmeli, desteklemeliyiz. Çünkü bu ülke hepimizin ülkesi."

Murat Kekilli, "Arabaya ister 'şaheser' ister 'çalışma' desinler, adını nasıl zikrettiğiniz önemli değil ama bence Devrim'i saymazsak ilk yerli arabamız, Türkiye için çok büyük bir atılımdır ve her kesimin bu büyük atılımı sahiplenmesi, gurur duyması gerekir. Bu tür eserlerin partisi olmaz. Bunlar ulusaldır ve partiler üstüdür. Türkiye'nin otomobilinin ülkem için büyük bir atılım olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Heniyye’nin ailesinin acı haberini öğren...

Hindistan’daki 120 metrelik tapınak devr...

ABD'de polis şiddeti sürüyor! Siyahi gen...

Dünyanın en zehirli yılanı Tayland'da or...

Bursa'da bayram namazı kötü bitti: Kalp...

Aşk itirafı gelmişti: Yılmaz Erdoğan 25...

Oyuncu Yasemin Allen eski FBI ajanı sevg...

Yalı Çapkını'nın Orhan'ı Emre Altuğ dizi...

Filistinli Tahir'den yardım açıklaması:...

Yılın ilk güneş tutulması yaşandı: İzley...

Devir-teslim töreninde ortalık karıştı:...

TikTok'ta 8 yaşındaki kız çocuğunun müst...

Nihayet yakalandılar: Serenay Sarıkaya v...

Hakkari’de o kadar çok yağmur yağdı ki:...

200 bin Müslüman Mescid-i Aksa’da Kadir...

TikTok’a video çekeyim derken mutfağını...

İlker İnanoğlu babası Türker İnanoğlu'nu...

ABD’de şiddetli yağış asfaltı parçaladı!

Kızılcık Şerbeti 58. Bölüm 2. Fragman ya...

Son 25 yılda Tayvan’ı vuran en büyük dep...

Beşiktaş’taki yangının dev boyutu ortaya...

Herkes panik oldu! 7.4 büyüklüğünde depr...

Şanlıurfa’da demokrasi yok sayıldı: AK P...

Belediye Başkanı seçilen ünlü oyuncu Erd...

Canlı yayında Hakan Ural Ekrem İmamoğlu'...

Cüneyt Özdemir: "Ben Erdoğan'ı tebrik ed...

Hac yolculuğunda bisiklet pedalları: “Sk...

Denizli’deki CHP ilçe binasının balkonu...

Seçimlerin geride bıraktıkları! muhtarlı...

Gazeteci Fatih Altaylı yayında el hareke...