08.04.2019-16:13 (Son Güncelleme:08.04.2019-16:05)

Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Beş çayının yanında lezzetli ve hafif bir şeyler yemek istiyorsanız bu kurabiye hoşunuza gidecek. Lor peyniriyle kurabiyenin uyumu damaklarınızı şenlendirecek. İşte lor peynirli kurabiye tarifi..

Çoğunlukla tatlı besinlerle uyumuna alıştığımız kurabiyeyi bir de tuzlu deneyin. Lor peyniriyle mükemmel kombinasyonu aklınızı başınızdan almaya yetebilir.

LOR PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler


• 250 gram lor peyniri
• ½ bardak toz şeker
• 1 bardak tereyağı (eritilmiş)
• 2 bardak un
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 adet yumurta
• 1 paket hamur kabartma tozu


Nasıl yapılır?


• Lor peynirini çatalla ezin.
• Şekeri ekleyin ve şeker peynirin içerisinde eriyene kadar çırpın.
• Ardından yağ, yumurta, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip her şey karışana kadar çırpmaya devam edin.
• Son olarak un ve kabartma tozunu üç defada ekleyip çırpmaya devam edin.
• Hazırlamış olduğunuz hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
• Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
• Üzerlerine toz şeker serpin.
• Tepsiyi önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin ve yaklaşık 15 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr