18.06.2021-15:45 (Son Güncelleme:01.04.2024-03:10)

Kastamonu’da Ceset Yiyen Ayı Köylülerin Kabusu Oldu!

Kastamonu’da korkulan olay geri döndü. Yeni vefat eden bir kadının mezarını kazmaya çalışarak açan bir ayı, güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Ayıları ile kendinden çokça söz ettiren Kastamonu’da korkunç bir olay meydana geldi. Ormanlık alanda aç kalan ayılar yaz mevsiminin gelmesi ve meyvelerin olgunlaşması ile beraber yerleşim sokaklara bile inmeye başladı. Seneler evvel aç kalarak indikleri şehir merkezinde yeni defnedilen mezarlardaki cesetlere eşeleyen ayılar, Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Güde köyüne tekrar gelerek köy sakinlerinin kabusu oldu.

3 HAFTA ÖNCE ÖLEN KADININ MEZARINI KAZMAYA ÇALIŞTI

Kastamonu ormanlarında dolaşırken aç kalan ayı, Güde köyüne kadar indi. Ayı, 3 gün boyunca aynı noktada gezinmeye başladı. İlk zamanlarda meyve ağaçlarına musallat olan ve meyve ağaçlarını büyük zarara uğratan ayı, daha sonra koku duyusunu da kullanarak köy mezarlığına yöneldi. Aç kalan ayı, geçirdiği rahatsızlık sonucu 21 gün evvel yaşamını yitiren 83 yaşındaki bir kadının yeni kapatılmış mezarını pençeleri vasıtasıyla eşelemeye başladı.

KÖPEKLERİN SESİNİ DUYUNCA KAÇARAK GÖZDEN KAYBOLDU

83 yaşındaki kadının mezarını çok fazla eşeleyerek açan ayının meydana getirdiği ses ile köylüler telaşa düştü. Köyde bulunan çoban köpekleri ise duruma tepki göstermeye başladı. Tepki gösteren köpeklerin toplu halde havlamalarına bazı köy sakinlerinin de tepki vermesi sonucunda ayı, cesedi mezardan çıkaramadan ormanlık alana kaçarak ortalıkta gözükmedi. Sabah saatlerinde köyde oluşan keskin kokunun ardından köy sakinleri tarafından gerçekleşen araştırmada evlerin hemen yakınında yer alan mezarın çok fazla zedelenip açıldığı ve keskin kokunun da çürümeye başlayan cesetten geldiği tespit edildi. Söz konusu ayının açtığı mezar, köy sakinleri tarafından tekrar kapatılarak üzerine ayının tekrardan mezarı açmasını engellemek nedeniyle dallar ve dikenli teller örtüldü. Köyde devamlı bir şekilde ellerinde sopalarla gezen ve özellikle akşamları evlerinden dahi çıkamayan köy sakinleri, can güvenliklerinin olmadığını dile getirerek gerekli yetkililere önlem almaları çağrısında bulundu.

‘KÖYÜMÜZDE ARA SIRA AYI GÖRÜLÜYOR’

1 ay önce İstanbul'da bir teyzenin vefat ettiğini belirten Kıymet Arat, "Onun cenazesini buraya getirdiler. 3 gün önce bir koku duyuyor komşu. Gidip bakıyor mezarın tahtalarının göründüğünü görüyor. Sonra mezarın açıldığını anlıyor. Ayı mı derken bir komşusu da 'benimde kirazlarımı yedi, bu ayı' diyorlar. Gece dışarı çıkmıyoruz. Geçtiğimiz yıl da yukarı mahalleye ayı geldi. Hoca caminin önünde görüyor. Arada sırada ayı görülüyor. Bal kovanlarını götürüyor. Geçen sene komşunun götürdü. Şu ana kadar bir tehlike görmedik ama bu görmeyeceğiz anlamına da gelmez. Köy halkı olarak önlem alınmasını isteriz' dedi.

‘MEZARDAN KOKU GELDİ, BAKMAYA GİDİNCE AÇILDIĞINI GÖRDÜM’

Hayatını kaybeden kadının yengesi olduğunu dile getiren Hatice Tekin köpeklerin havlamasının ardından mezardan çok fazla koku geldiğini bildirerek ‘Vefat eden benim yengem oluyor. Elimde sopa vardı, yolda yürürken mezarlıktan koku geldi. Bu mezar çabuk koktu dedim bende. Bir gelip mezara baktım ki üzeri açık ama çukur şeklinde açılmıştı. Tahtalarına kadar mezar açılmıştı. Köpekler akşamüzeri çok fazla havlamıştı. Mezarda koku vardı. Elimle mezarın üzerini kapattım. Toprakları da tekrar mezarın üzerine attım. Sonra çalı bulup üzerine çalıyı koydum. Daha önce böyle bir şey olmadı’ şeklinde konuştu.

‘BUGÜN ÖLÜYE ZARAR VEREN YARIN CANLIYA DA ZARAR VERECEK’

Meydana gelen bu olayla daha önce de denk geldiklerini söyleyen Hüseyin Gökdemir ayının canlılara da zarar vereceği ihtimali üzerine de değinerek ‘Mezarları açmasın diye mezarı kapatırken üzerlerine teller koyuyorlar ayı açmasın diye. Birkaç gün önce kiraz ağaçlarına da zarar vermişler. Biz, burada akşam namazından sonra dışarı çıkamıyoruz. Burada ayı fazla var, gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Burada tedirginiz. Bunlara bir önlem alınması lazım ya da bu hayvanların yerlerinde beslenmesi lazım şehre inmemesi için. Hayvan aç kalınca köylere iniyor. Kiraz yiyorlar, sebze meyce yiyorlar. Bugün ölüye zarar veren yarın canlıya da zarar verecek. Bu daha vahim. Burada çocuklarımız var. Kaçamazlar. Hayvan ise aç, ne yaptığını bilmez’ dedi. Hüseyin Gökdemir, köyün sessiz bir yerde olduğunda ayının cesedi götüreceğini dile getirerek ‘Buraya cenaze defin edilmiş. Mezarın sahibi, mezarlıktan geçerken bir koku olduğunu duymuş. Mezarın içerisine konulan tahta var, bu tahta aşağısına kadar kazılmış. Köpekler havlayınca ayı gitmiş buradan. Bu mezar köy içinde değil de daha sığ görülmeyen bir yerde olsaydı ayı cesedi götürecekti buradan’ şeklinde konuştu.

‘AKŞAM NAMAZINDAN SONRA DIŞARI ÇIKMIYORUZ’

Güde Köyü Muhtarı İbrahim Sezer ise bu sene çok fazla verim aldıkları kiraza ayının dadandığını söyleyerek ‘Bu mezara ayı gelmiş ve açmaya çalışmış. Hatta mezarı açmış, tahtalarına kadar da eşelemiş. Sonra ayı kaçmış, bir şeyden ürkmüş ama neden ürktüğünü tam olarak bilemiyoruz. Bizde buraya gelip mezarın üzerini tekrar kapattık. Açtığı yer belli. Akşam namazından sonra köyümüzde dışarı çıkmıyoruz. Kiraz bu yıl bol, bu yüzden kirazlara devamlı ayı geliyor. Burada bir köylümüzün kirazına gelmiş, havaya ateş açmasına rağmen kirazdan yine de inmemiş. Yarın bir gün ayı çocuklarımıza da zarar verebilir. Tedbirin alınmasını istiyoruz’ dedi.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA KAYDEDİLDİ

Diğer yandan mezarı açan söz konusu ayının mezarlık alanına gidiş görüntüsü ise bir evin güvenlik kameralarına saniye saniye kaydedildi. Çıkan görüntülerde köye inen ayının, köpek seslerini duyarak kaçtığı görünüyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Meksika'da Seri Katilin İtirafları Ülkey...

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

İstanbul'da Yasak Aşk Yaşayan Karısını Ö...

Osmaniye'de Uyuyan Eşini ve Görümcesini...

Yeşilçam Oyuncularının Hüzün Dolu Hikaye...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Sevgilisini Büyükbabası İle Bastı!

Rolleri Uğruna Değişen Oyuncular

84 Yaşında Koronayı Yendi

İnternetten Ders Anlatan Öğretmen Kamera...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Hırsızlık Yapan Anne Polisi Gözyaşlarına...

Gazeteci Gürkan Zengin: HDP PKK'nın Siya...

İstanbullular CHP Belediyesi’nden Yaka S...

Aydın'da Korkutan Sel! Sağanak Yağmur İl...

Doğasıyla Görenleri Büyüledi! Nemrut Kra...

İzmir'de Merakla Başladı, 40 Bin İpek Bö...

Adana'da Kapkaççı, Kadına Yumruk Atıp Ki...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile İttifak S...

Nilüfer Çayı’nda Korkutan Görüntüler! At...

Şehit Oğlundan Babasına Yürekleri Yakan...

İlk Uçan Yarış Aracı Airspeeder Mk3'ün T...

Zonguldak'ta Talihsiz Olay! Arkadaşına Y...

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençle...

Bakan Çavuşoğlu Uyardı: Provokasyondan V...

Gazeteci Metin Özkan: Cumhurbaşkanı Erdo...

İstanbul Emniyeti ''Babalar Günü' Klibi...

İzmit Körfezi Deniz Salyasına Teslim Old...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Partililerle Birli...

İstanbul'da Deprem Anı!