30.04.2024-06:08 (Son Güncelleme:13.12.2023-14:00)

Hitlerin Yıkılan Hayalleri

Nazilerin komutanı hitler'in suya düşen hayalleri ve ressamlıktan komutanlığa geçişi hayrete düşürücü.

Nazilerin komutanı Hitler'in suya düşen hayalleri ve ressamlıktan komutanlığa geçişi hayrete düşürücü. İşte Hitler'in hayatındaki enteresan olaylar...

HİTLER'İN HAYATI

Adolf Hitler (20 Nisan 1889, Braunau am Inn - 30 Nisan 1945, Berlin), Avusturya doğumlu Alman politikacı, siyasi lider, teorisyen ve devlet adamı, yirminci yüzyılın en bilinen diktatörü. 1919’da Alman İşçi Partisine (Deutsche Arbeiterpartei; DAP) üye olmasıyla başlayan politik yaşamı, bu partinin 1920’de Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisine (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei; NSDAP) dönüşmesiyle devam etti ve 1921’de parti başkanlığına yükseldi. Hitler’in Şansölye seçilmesi için önündeki engel 1925’ten 1932’ye kadar vatansız statüde olmasıydı. Bu engeli kaldırmak adına, dönemin İçişleri Bakanı ve aynı zamanda Thule Cemiyeti’nin üyelerinden olan Bakan Dietrich Klagges’in yaptığı atamayla, Berlin’de bulunan Brunswick temsilciliğine atanarak devlet memuru statüsü kazandı ve Alman vatandaşlığına geçti. Bu şekilde 1933’te Şansölye seçilmesinin önündeki en büyük engel olan vatansızlık statüsü ortadan kalktı. 1933’te, ülkede kurulan yeni koalisyon hükûmetinin başkanlığına atanmasıyla Şansölye (Reichskanzler) oldu. 1934’te, Cumhurbaşkanı’nın (Reichspräsident) makamını devraldı ve Führer (Lider) adında bir devlet başkanlığı makamı yarattı; devlet ve hükûmet başkanlıklarını Führer und Reichskanzler unvanını kullanarak bir arada yürüttü. Nasyonal sosyalizmin kurucusu olup Almanya’yı 12 yıl boyunca bu öğretiyle yönetmiştir. Bir politikacı ve asker olmanın yanı sıra ressam ve yazar idi.

Hitler, Almanya’da I. Dünya Savaşı sonrasında yaşanan Büyük Buhran’dan güç kazandı. Propaganda ve karizmatik bir dille, alt ve orta tabakanın ekonomik istemlerine ümit veriyordu; bunun yanında da belli bir seviyede milliyetçilik, sosyalizm, antisemitizm, anti-komünizm ve anti-kapitalizm de sunuyordu. Ekonominin tekrar kurulması, yeniden silahlandırılmış bir ordu ve totaliter ve faşist bir rejimle; Hitler Almanya içerisindeki düzeni yeniden tesis etti ve güçlü bir ülke yarattıktan sonra, saldırgan bir dış politika izleyerek Alman “yaşam alanı”nı (Lebensraum) genişletmek amacıyla Polonya’ya saldırdı. Yıldırım savaşı (Blitzkrieg) taktikleri ve Mihver Devletleri ittifakı ile birlikte Avrupa′nın büyük bölümünü ve Asya’nın bir kısmını işgal etti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Gülşen Bubikoğlu Son Haliyle Hayranların...

Bir Zamanların Ünlü İsmi Onur Sarıkaya'n...

Hülagu Han Kimdir?

İzel’den Nostaljik Paylaşım

Yaşar İpek Bir Daha Evlenmek İstediğini...

Yaşar İpek, Soner Sarıkabadayı Şarkıları...

Kerimcan Durmaz, Amsterdam Sokaklarında...

Doğa Rutkay’ın İkizleri Piraye ve Rutkay...

Aslı Enver’den Murat Boz Açıklaması

Hadise Cesur Pozuyla Olay Yarattı

İrem Sak’tan Akrabalık Açıklaması

Serenay Sarıkaya’dan Maria Wörth Paylaşı...

Deren Talu’dan Estetik Açıklaması

Kartepe Konserinde Küfür Eden İrem Deric...

Haluk Levent, Gizem Utku'nun Hayatını Ka...

Kartepe'de Sahne Alan İrem Derici Söyled...

Deren Talu: İddialı Kıyafetleri Giyerken...

Umut Oğuz Ameliyat Oldu

Alişan, Bakan Süleyman Soylu'nun Deprem...

Ebru Yaşar Elazığ'a Yardımda Bulundu

Yasemin Allen’in Piton Aşkı

Demet Akalın’dan Sıla Açıklaması

Acun Ilıcalı, Süleyman Soylu İle Canlı Y...

Gamze Erçel Doğum Anını Paylaştı

Seren Serengil Elazığ'da Depremzedeler İ...

Elazığ’a Yardım Götüren Reynmen’e Çocukl...

Reynmen, Elazığ İçin Yardım Topladı

Jennifer Aniston, Friends Hayranlarına S...

Haluk Levent'in 17 Ağustos Depreminde Ço...

Pelin Akil, Aleyna Tilki’nin Şarkısını S...