02.05.2024-20:43 (Son Güncelleme:22.01.2024-10:40)

'Ateş Böceği' Filmindeki Hata Yıllar Sonra Ortaya Çıktı!

1975 yapımı 'ateş böceği' filminde sahneler arasında necla nazır'ın gömleğinin değiştiği görülüyor. izmir'de çekilen filmdeki bu görüntüler sahneler arasında devamlılık hatası olarak nitelendiriliyor.

1975 yapımı 'Ateş Böceği' filminde sahneler arasında Necla Nazır'ın gömleğinin değiştiği görülüyor. İzmir'de çekilen filmdeki bu görüntüler sahneler arasında devamlılık hatası olarak nitelendiriliyor. Necla Nazır'ın üzerindeki beyaz renkli gömlek, Tarık Akan'ın kovalama sahnesi sonrasında mavi renkli olarak görülüyor.

TARIK AKAN KİMDİR?

Asıl adı Tahsin Tarık Üregil olan Tarık Akan, 13 Aralık 1949 yılında İstanbul'da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak dünyaya geldi. Babası emekli albaydır. Ortaokul ve Liseyi İstanbul Bakırköy'de tamamlayan usta sanatçı Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü mezunudur. Sinema yaşantısının öncesinde Bakırköy'de cankurtaranlık ve sokaklarda işportacılık yapmıştır. 1971 yılında Ses dergisinin yarışmasında birinci seçildi ve Solan Bir Yaprak Gibi filmiyle oyunculuğa başladı. Uzun boyu ve yakışıklı görünümüyle kısa zamanda ün yaptı ve romantik jön rollerinin aranan oyuncusu oldu. Bu dönemde güldürülerde de oynayan Akan, çoğunlukla "Ferit" adlı karakterleri canlandırdı. 1970'lerin ikinci yarısından başlayarak, çeşitli toplumsal sorunların ağırlıkta olduğu, nitelikli ve iddialı filmlerde oynadı. 1991 yılında daha önceleri kendisininde okuduğu taş okulu yap işlet devret sistemi ile alarak özel taş koleji kurdu.

1982 yılında Şerif Gören ve Yılmaz Güney'in yönettiği efsane olan Yol filmi ile çok büyük başarı elde etmiş ve dünyaya adını duyurmuştur. Film 1982 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü alan tek film olmuştur ve Akan, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday olarak olmuştur. 1990 yılında başrolünü oynadığı Karartma Geceleri adlı film Yeşilçam'ın klasikleri arasında yer almıştır. Tarık Akan, Altın Portakal Film Festivali adlı ödül yarışmasında yedi ödül alan tek erkek oyuncudur.

Yazları fırsat bulduğunda Bodrum Akyarlar'da manço kulüp yanında taştan bir Rum evini restore edip dostlarını da ağırladığı bir yazlık haline getirdi. Toplam 111 sinema filmi ve 4 dizi'de rol alan oyuncunun ailesi bir kaç kuşaktır İstanbullu'dur aslen köken tarafından ise Gümüşhane'lidir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Altın Dövme Nasıl Uygulanır ?

Futbol Sihirbazı Yaşlı Adam Kılığına Gir...

Sosyal Medyayı Sarsan 10 İlginç Görüntü!

Seda Akgül Verdiği Kiloların Sırrını Açı...

Türk Ünlüler Kaç Yaşında!

Hande Erçel Giyim Tarzıyla Kendini Rezil...

Irına Shayk'ın Zor Anları!

Canlı Yayında Geri Vites Yaptı

Sapkın Aile Bebeklerini Parkta Götürüp G...

Bir Fotoğraf Uğruna Gelin Neredeyse Yanı...

Dünyanın En İğrenç Hapishanesinde Yaşana...

Muhafazakâr Düğündeki Utanmaz Görüntüler...

Genç Sporcu Atlayışını Çekti, Sosyal Med...

Burçları Yorumlarken Konsol Yıkıldı

Aman Allahım sen nelere kadirsin... Yıla...

Güneş enerjisi ile çalışan, taşınabilir...

Aldatan Kız Arkadaşından İntikam Alan ad...

Dağ 2 Filmindeki Efsane İşkence Sahnesi

Buzla Kaplı Suya Düşen Tilkinin Hazin So...

Kartalı Güvercin Sanan Kedinin Tehlikeli...

Çekirdeksiz Karpuz Nasıl Yapılır

Kız İsteme Esnasında Cam Çerçeve İndiren...

Türk Askeri Böyle Gaza Getirilir

Gece Gölgenin Rahatına Bak Şarkısına Alt...

Arabasıyla Kendisini Ezmeyi Başaran Çok...

Vay Be Demek Tost Ekmeği Böyle Yapılıyor

Küçük Çocuğa Yaptığı Şerefsizliğe Bak! (...

Boa Yılanının Doğum Anına İnanamayacaksı...

İmama Yapılan Cenaze Şakası Olay Oldu!

Roman Düğününde Gelinle Görümcenin Olay...