09.05.2019-13:42 (Son Güncelleme:09.05.2019-13:31)

Güveç Nasıl Yapılır? Güveç Tarifi

Ana yemekler içinde ayrı bir yeri olan güveçi hepimiz çok severiz. Özellikle iftar sofralarında görmek midemizden önce gözümüzü doyurur. Peki güveç nasıl yapılır? Güvecin lezzetli olması için nelere dikkat edilir? Güveç yapmak için malzemeler nelerdir? İşte sizin güveç yapımını derledik.

Güveç nasıl yapılır? Güveç yaparken kullanılan malzemeler nelerdir? Herkesin çok severek tükettiği güvecin yapm aşamasını tarifimizde anlattık. Şimdiden afiyet olsun.

GÜVEÇ TARİFİ

MALZEMELER:

-1,1.5 kg kuzu kol eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
-1 büyük boy soğan
-5 yemek kaşığı zeytinyağı
-8-10 diş sarımsak
-2 sivri biber
-1 büyük boy patates
-4 orta boy domates
-2 çay kaşığı tuz
-2 çay kaşığı kırmızı pul biber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı nane
-1 su bardağı sıcak su
-2 tatlı kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI:

-Yarım ay gibi doğradığınız soğanları ve etleri zeytinyağında güzelce kavurun.
-Tuz ve biberi ilave edip ocaktan alın. Kavurduğunuz soğanlı eti güveçlerin dibine yağıyla birlikte paylaştırın.
-Sarımsakları soyup ikiye kesin. Sivri biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın.
-Domatesleri soyduktan sonra iri parçalara bölün. Patatesi de aynı şekilde doğrayın.
-Bu malzemeleri derin ve geniş bir kaba alıp karıştırın.
-Kalan tuz, biber, kekik, naneyi ve suda ezdiğiniz salçayı ekleyip tekrar harmanlayın.
-Bu karışımı etlerin üzerine güzelce yayın. Güvecin ağzını kapakla ya da alüminyum folyoyla örtün.
-Önceden ısıtılmı 200 derecede fırında en az 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr