02.03.2021-17:44 (Son Güncelleme:21.07.2023-12:50)

Eylem Planı'nın 6. Amacı: Özel Hayatın Güvence Altına Alınması

Cumhurbaşkanı erdoğan, eylem planı'nın 6.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylem Planı'nın 6. amacını, "kişinin maddi ve manevi bütünlüğü ile özel hayatının güvence altına alınması" olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın altıncı amacı şu ifaderle açıkladı:

Kişilerin maddi ve manevi varlığının bütünlüğüyle kastedilen, fiziksel ve manevi dokunulmazlıktır.

''İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELEYE SIFIR TOLERANS''

İnsan onur ve haysiyetini korumak, devletin en önemli varlık sebebidir. Bunun için, 'işkence ve kötü muameleye sıfır tolerans' anlayışını istisnasız bir şekilde hayata geçirdik. Geçmişte hep tartışılan sistematik işkence ya da kötü muamele iddiaları, artık geride kalmıştır. İşkenceyi, en ağır yaptırımlarla soruşturan Türkiye, bu konuda zaman aşımını kaldıran dünyadaki ender ülkelerden biridir. Bu alandaki kazanımlarımızı korumak için, kolluk görevlileri ile çarşı ve mahalle bekçilerine zor ve silah kullanımı ile kötü muamele teşkil edebilecek hususlar hakkında düzenli olarak eğitim veriyoruz. İşkence iddialarıyla ilgili disiplin soruşturmalarında da zaman aşımını kaldırıyoruz. Hastanelerde adli muayeneye özgü birimleri ve fiziki mekanları yaygınlaştırıyoruz. Görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle bir hak ihlaline sebebiyet veren kamu görevlileri hakkında rücu ve disiplin işlemlerinin etkinliğini artırıyoruz. Soruşturmaların etkili bir şekilde yürütülmesini temin etmek amacıyla, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısına, yargılama sonucunun bildirilmesini sağlıyoruz. Yine bu kapsamda, olay yeri inceleme, adli arama ve fiziki el koyma işlemlerinin dijital olarak kayıt altına alınması zorunluluğunu getiriyoruz.

ŞİDDETLE MÜCADELE

Kişi güvenliğini sağlamaya yönelik mücadelenin en önemli unsurlarından birin de aile içi şiddetle ve kadına karşı şiddetle mücadedir.

2012 yılında yürürlüğe giren 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, kendi alanında çok ileri bir düzenlemedir. Tek bir kadının dahi şiddet mağduru olmadığı güne kavuşana kadar kurumlarımızın, sivil toplumun, medyanın ve toplumun tüm kesimlerinin iş birliğiyle, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Eylem Planı'mızla, kadına karşı şiddet suçlarını etkin bir şekilde soruşturmak amacıyla kurulan özel soruşturma bürolarını ülke genelinde yaygınlaştırıyoruz. Eşe karşı işlenen suçlarla ilgili öngörülen ağırlaştırıcı sebebi, boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Tek taraflı ısrarlı takip fiillerini ayrı bir suç olarak düzenliyoruz. Şiddet mağduru kadınlara avukat görevlendirilmesini sağlıyoruz.

Eylem Planı'nda kişilerin fiziksel şiddet yanında onur ve haysiyetlerinin korunmasın da ayrıca düzenlendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargının Bağımsız...

Eylem Planı'nın 3. Amacı: Hukuki Öngörül...

Eylem Planı'nın 5. Amacı: Kişi Özgürlüğü...

Eylem Planı'nın 6. Amacı: Özel Hayatın G...

Eylem Planı'nın 8. Amacı: Toplumsal Refa...

Eylem Planı'nın 9. Amacı: Üst Düzey İdar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargının Bağımsız...

Eylem Planı'nın 3. Amacı: Hukuki Öngörül...

Eylem Planı'nın 5. Amacı: Kişi Özgürlüğü...

Eylem Planı'nın 6. Amacı: Özel Hayatın G...

Eylem Planı'nın 8. Amacı: Toplumsal Refa...

Eylem Planı'nın 9. Amacı: Üst Düzey İdar...