10.05.2024-09:35 (Son Güncelleme:10.05.2024-09:35)

Avrupa'nın en büyük şarkı yarışması Eurovision'da bu sene gözler İsrail'deydi. Yarışmaya katılmaması adına yüzlerce protesto düzenlenen ve tepki alan İsrail, yarı finalde sahne aldığı esnada canlı yayın kesildi.

1


Belçika’da yayın yapan VRT kanalı, İsrail takımı Eurovision yarı finalinde sahne alırken canlı yayını keserek İsrail’in yaptığı katliama dur dedi ve canlı yayına verdikleri mesaj ile ateşkes çağrısı yaptı.

2


Eurovision’da düzenlenen ikinci yarı final, İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamın gölgesinde gerçekleşti. Yapılan tüm eleştirilere ve tepkilere rağmen İsrail adayı Eden Golan yarı finalde yer aldı.

3


Eurovision'a katılan İsrailli yarışmacı sahnedeyken izleyici tarafından yuhlandı.

4


Flamanca yayın yapan VRT, İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirilen Eurovision'ın ikinci yarı finalinin başında yayını keserek İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etti. Kanal mavi bir ekranda;

5


'Bu, bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes' ifadelerine yer verdi.

6


Belçikalı iki bakan, daha önce İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları sürdükçe Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaması gerektiğini düşündüklerini bildirmişti. Sosyal medyada tüm bu gelişmelere; 'İsrailli yarışmacı oraya hiç çıkarılmayacaktı', 'Yuhalamak az bile kalmış', 'Yayın kesmek iyi bir protesto' gibi yorumlar yapıldı.

Eurovision'da İsrail'e büyük tepki! Onlar sahnedeyken canlı yayın kesildi, o mesaj paylaşıldı: ''Şimdi ateşkes!''
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Eurovision'da İsrail'e büyük tepki! Onla...

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR