04.11.2019-14:27 (Son Güncelleme:04.11.2019-14:19)

Elmalı Milföy Tarifi

Meyve olarak tüketmeyi sevdiğimiz elmayı bazı tatlı tariflerinin de içerisine katmayı severiz. Tariflere farklı ve lezzetli bir tat veren elmanin kullanıldığı milföy tarifini sizin için derledik.

Hem yeşili hem kırmızısı.. elmanın her türlüsüne bayılırız. Sağlık akımından da oldukça yararlı olan elma ile yapılan milföyn hazırlanışına birlikte bakalım.

ELMALI MİLFÖY HAMURU

Malzemeler:

-1 paket milföy hamuru
-3-4 tane elma
-1 yemek kaşığı tarçın
-2-3 yemek kaşığı şeker
-Küçük bir kase ufalanmış ceviz

Üzeri için:

-Pudra şekeri
-1 yumurtanın sarısı
-1 yemek kaşığı sıvıyağ

Nasıl yapılır?

-Elmaların kabuklarını güzelce soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya koyun.
-Üstüne şeker ve tarçın ekleyerek suyunu çekene dek kavurun.
-Pişen elmayı kenara koyun ve ılıtın.
-Ardından milföy hamuruna bıçakla yukardan aşağıya doğru çizikler atın.
-Bir yanına elmalı karışımı koyun ve sarın.
-Yumurta sarısını sıvıyağ ile çırpın ve fırça ile milföyün üstüne sürün.
-Önceden ısıtılan 190 derece fırında alt üst renk alana dek 25-30 dakika süre pişirin.
-Son olarak pudra şekeri gezdirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr