03.06.2021-15:39 (Son Güncelleme:03.05.2024-23:30)

'Duran Metro İnşaatlarını Başlattık Diyen İmamoğlu İnşaatı Durdurdu

Daha öncesinde "Duran metro inşaatlarını tekrar harekete geçirdik" diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, inşaatı durdurmaya karar verdi.

Kazı faaliyetlerine başlanan Sancaktepe Yenidoğan metro hattı şimdi kapanıyor.

Kazı faaliyetlerine geçilen Sancaktepe Yenidoğan metro hattının İstanbul Büyükşehir Belediye'si aracılığıyla iptal edilmesi sebebiyle gerçekleştirilen kazı faaliyetleri İBB ekipleri tarafından kapatıldı.

Kazı faaliyetlerine geçilen Sancaktepe Yenidoğan metro hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) aracılığıyla iptal edildi.

"Duran metro inşaatlarını harekete geçirdik" sloganı ile açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, projeyi uygulamaya koyamayınca, inşaatı durdurmaya karar verdi. Ekrem İmamoğlu'nun verdiği emirlerinin akabinde, gerçekleştirilen kazı faaliyetleri Büyükşehir Belediye görevlileri tarafından metro kazısı kapatılma çalışmalarına başlandı.

Metro inşaatında yapılan kapatma faaliyetleri bir vatandaş aracılığıyla görüntülendi. O anlar sosyal medya üzerinden oldukça tepki toplarken, bu adımın İstanbul halkına hem para hem de zaman kaybettireceğiyle ilgili eleştiriler yapıldı.

METRO HATTI İÇİN TÖREN YAPILMIŞTI

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda ikinci tünel açma makinesinin (TBM) kazı çalışmalarına başlaması sebebiyle tören gerçekleştirmiş, Sancaktepe'de bulunan şantiyede gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu projenin Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne kadar olan bölümünü 2023 yılının başında sonlandıracaklarını kalan etabını da 2024 yılının başında sonlandıracaklarını bildirmişti.

Törende açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ''EN HASSAS, EN TİTİZ OLDUĞUMUZ KONU; METRO HATLARI'' diye konuşmuştu.

İmamoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Aslında 2017’de durdurulan bir metro hattındayız. Yani, tabiri caizse evet, belli bir metro hatları planlanmış; eksiklikleri, hataları olan hatlar var. Proje eksiklikleri, imalat hataları olan hatlar var. Göreve geldiğimiz andan itibaren, belki de en hassas, en titiz davrandığımız birinci konu nedir diye sorarsanız; gerçekten metro ulaşım hatlarının bir an önce bu eksikliklerinin giderildiği ve imalatlarının başlandığı bir sistemle yol yürümektir. Bu manada tüm çalışma arkadaşlarım, gerçekten yoğun bir çaba sarf ettiler. Buna aynı zamanda bu işleri yöneten yüklenici firmalar da eşlik ettiler. Onlarla birlikte bu zorlukları aşamaya çalışıyoruz. Proje grubundan, imalatını yapan firmalara varıncaya kadar; mühendisinden emekçisine kadar bir iş birliği ile bu sorunları aşmaya, bu süreçleri sağlıklı bir biçimde başlatmaya ve İstanbulluların önüne aldatılmayacakları takvimler koymaya çaba gösterdik. Bu konuda ifade ettiğimiz tarihler, gerçekten titiz düşünülmüş ve o hedeflere ulaşma noktasındaki bütün eksiklikler giderilerek ortaya konmuş hedef tarihlerdir.”

İstanbul Büyükşehir Belediye'si (İBB) idaresinin, 2017 yılında öz kaynak projesi olarak onay verilen ve yapım çalışmalarına başlanan Hastane-Taşdelen-Yenidoğan metro projesini, 2019 çalışma raporunda ve 2021 yatırım programı kapsamında projeye yer vermesine rağmen komple iptal ettiği gün yüzüne çıktı.



Tüm tepkilere rağmen binlerce kişinin yaşadığı ilçeleri ilgilendiren kararla ilgili İBB'den henüz bir açıklama gelmedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Kırklareli'de Selim Dede Aşı Olurken Göz...

Kısıtlamalara Aldırış Etmeyen Vatandaşla...

Türk ve Azerbaycan Ordusu'ndan Ortak Tat...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Durgun Sula...

CHP'li Sunucu Ayşenur Arslan'dan CHP'ye...

Karadeniz'de Hamsi Avı Tekrar Başladı

'Kim Milyoner Olmak İster'de Doktorun 'O...

Mersin'de Ekmekle Çirkin Oyun

Meksika'da Hastane Bahçesinde Doğum!

Kıbrıs'a Gitmeye Çalışan Kaçak Göçmenler...

Adana'da Havalar Yaz Mevsimini Aratmıyor

MSB, Barış Pınarı Bölgesindeki Yardım Fa...

Caddebostan Sahili'nde Atlı Emniyet Güçl...

Hindu Sanatçının Kirpikleriyle Bin Bıçak...

Prof. Dr. İlhan'dan 'Yeni Önlemler Kapıd...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Malatya'yı Se...

İzmir'de Kadın Esnaftan Kılıçdaroğlu'na...

Filistinliler İsrail Emniyet İle Çatıştı

Elazığ'da Depremzede 439 Hak Sahibinin Y...

Antalya'da Genç Anneye Eşinin Yanında Ta...

Hamile Kadın Ultrason Fotoğrafında Büyük...

Mehmetçiğin Eksi 30 Derece Altındaki Müc...

Kızını Boğarak Döven Annenin Görüntüleri...

Köpeklerin Saldırısına Uğrayan Kadın Can...

Kovid-19 Hastane Önünde Doğum Yaptırttı