02.08.2022-22:04 (Son Güncelleme:02.08.2022-22:04)

Son zamanlarda meydana gelen Güneş patlamaları yetkilileri korkutuyor. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, yeni güneş patlamasının yaşanacağını dile getirdi. Tarihi net bir şekilde açıkladı.

1

Güneş rüzgarlarının hızı artıyor


Uzay Hava Operasyonları'nda çalışan Mike Cook, bu deliğin güneş rüzgarlarını çekerek hızını artırdığını dile getirdi. Bunun dışında dünyada genel bir elektrik kesintisi yaşanabilir.

2

Güneş fırtınası


Fakat bu Güneş fırtınası, geçtiğimiz günlerde yaşanan Güneş fırtınasından daha küçük olacak. NOAA'nın hava durumu tahmin merkezi, fırtınaları 5 seviyede sınıflandırıyor. G1'in en zayıf olduğu ifade ediliyor.

3

Geçtiğimiz günlerde de yaşandı


Geçtiğimiz pazar günü de buna benzer bir patlama meydana gelmişti. C-sınıfı işaret fişekleri küçük ve dünya üzerinde çok az fark ediliyor. Bu sebeple de bu durum sürekli yaşansa da her zaman radara takılmıyor.

4

Uzmanlar uyardı


Uzmanlar, bir fırtına bulutunun perşembe günü Güneş'ten büyük bir hızla fırladığını ve Dünya'nın manyetik alanına çarpacağını söyledi.

5

Koronal delik oluşmuş olabilir


Hindistan Uzay Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi, Güneş Rüzgarı ve Dünya'nın manyetosferiyle etkileşime girmesi sebebiyle bir ekvatoral koronal deliğin oluşabileceğini söylemişti.

6

Koronal kütle delikleri


Koronal kütle delikleri, Güneş'in atmosferinden fırlatılan yüklü parçacık patlamaları anlamına geliyor. Bu parçacıklar, Dünya'nın manyetik alanı ile etkileşime girdiği zaman korkutucu görüntüler ortaya çıkıyor.

7

Elektrik şebekelerine hasar verir


Fakat aynı zamanda elektrik şebeklerinde hasara yol açabilir ya da uzay aracı operasyonlarını ve uydu iletişimlerini bozabilir.

8

Beklenen tarih


Uzmanlar, bu bozulma sebebiyle dünyanın karanlığa gömülebileceğini belirtti. Ayrıca bu manyetik bozulmalar çok kararsız; bu sebeple sorunlar günler hatta haftalarca sürebilir. Bu beklenen patlama ise yarın gerçekleşecek.

Dünya karanlığa gömülüyor! Uzmanlar tarihi açıkladı: Günler hatta haftalarca sürme ihtimali var
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Türkiye'nin şehirlere göre boy ortalamas...

Titanik'in en zengin adamının cesedinde...

Bülent Ersoy neden kadın oldu?

Bilim dünyasını şaşkına çeviren olay: Ma...

Asırlık arşiv ortaya çıktı: İşte Türk bo...

Cinsiyet değiştirerek ünlü olan Mika, di...