16.04.2021-13:12 (Son Güncelleme:16.04.2021-13:21)

Dünya Biyaloglar Günü Nedir?

16 Nisan tarihi her yıl Dünya Biyaloglar Günü olarak kutlanmakta. Bilim alanında oldukça önemli bir yere sahip olan biyoloji bilimi sayesinde şu anda evrendeki yerimizin detaylarıyla daha net bilgilere sahibiz. Peki Biyologlar Günü nedir? Biyologlar Günü'ne özel mesajlar nelerdir?

Dünya Biyaloglar Günü her yılın 16 Nisan gününde kutlanmaya devam etmekte. Bilim alanında hayatımıza büyük katkılarda bulunan biyoloji bilimi sayesinde insanlık şu anda evrendeki yerini detaylarıyla ilgili çok daha kesin bilgilere sahiptir. Böylelikle insanlık dünü, bugünü ve geleceği hakkında tahminlerde bulunabilmektedir.

DÜNYA BİYALOGLAR GÜNÜ NEDİR?

Türkiye'de 16 Nisan tarihi her yıl Dünya Biyaloglar Günü olarak kutlanmaktadır. Biyoloji bilimi yaşamın nasıl geliştiğini, çeşitliliğin dünyadaki yayılışını canlılık olaylarını yapı ve işleyişe dayalı olacak şekilde inceleyip olası gelecekteki durumuyla ilgili kuvvetli tahminlerde bulunan bir bilim dalı olarak tanımlanabilir.

Biyoloji alanında sağlık sektöründen çevre ve tarım sektörüne kadar bir hayli geniş bir tabanda araştırma, inceleme ve uygulama yapılmaktadır. Sağlık sektöründeki klonlama ve kök hücre teknolojisi gibi pek çok önemli konuda biyalogların görünmez imzası vardır. Çeşitli hastalıklara karşı geliştirilmiş olan aşılar, bulunan antibiyotikler şu an halen bir yandan hayat kurtarmaya devam etmektedir.

BİYALOGLAR NE İŞ YAPAR?

Günümüzde akla gelebilecek her türlü ilaç, kimyasal ve antibiyotik, biyolojik yöntemler ile hızlı bir şekilde ve düşük maliyetle üretilebilmektedir. Biyoloji alanında genellikle yaşamı tehdit eden gıda darboğazının üstesinden gelinmesi biyolojik çeşitliliğin etkin korunması, çölleşmenin engellenmesi, sağlıklı gıdaların temini ile birlikte çeşitli hastalıkların önlenmesi konularında kullanılabilecek temel bilim araştırma ve incelemeleri ile birlikte bu araştırmalara yön verebilecek biyoçeşitlilik çalışmaları yapılmaktadır.

BİYALOGLAR GÜNÜNE ÖZEL MESAJLAR

Akıl ve vicdanın mesleği... Dünya Biyaloglar Günü kutlu olsun.

'Canlı' sistemini ve onunla ilişkili tüm sistemleri inceleyen, anlayan, anladıklarından yepyeni şeyler üreten, ürettiğini yine canlılar ve çevresindekiler için faydalı hale getirenlerin mesleği Biyaloglar Günü kutlu olsun.

Bu mesleğe gönül ve emek veren, bu mesleği hakkı ile icra eden tüm meslektaşlarımın 16 Nisan Dünya Biyaloglar Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım.

Her türlü ülaç, kimyasal ve antibiyotik biyolojik yolla hızlı şekilde ve düşük maliyetle üretilmesine katkıda bulunan biyalogların Dünya Biyaloglar Günü'nü kutlarım.

Sağlık sektöründen çevre ve tarım sektörüne kadar oldukça geniş bir alanda araştırma ve uygulama yapan biyalogların 16 Nisan Dünya Biyaloglar Günü'nü kutluyorum.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr