10.07.2019-16:22 (Son Güncelleme:10.07.2019-16:10)

Çocuğunuz Ispanak Yemiyorsa Bu Tarifi Deneyin

Özellikle büyüme çağındaki çocuklara yemek sevdirmek zor olabiliyor. Seçici davranan çocuklar kimi zaman faydalı besinleri yemeyi reddediyor. Bu noktada çocukların sevebileceği besinlerle birlikte bir tarif hazırlamanızda fayda var.

Sebze sevmeyen çocuklara sebzeyi sevdirecek, özellikle ıspanak yemeyenlere ıspanağı sevdirecek tarifleri denemeniz gergekebilir.

ÇOCUKLARA ISPANAK NASIL YEDİRİLİR?

Güçlü bir demir kaynağı olan ıspanak, büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklar için çok önemlidir. Sebze sevmeyen hemen hemen her çocuğun yemekte en çok direttiği sebze ıspanaktır. Eğer sizin de çocuğunuz ıspanağı sevmiyorsa bir de ıspanaklı tavuk sarmayı deneyin. İşte nefis mi nefis ıspanaklı tavuk...

İlk önce 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırıp 2 sarımsak, 1 kuru soğan ve 300 gram doğranmış ıspanağı soteleyin. Ardından bir çay kaşığı tuz ve 1 paket krema ilave edin. Sonrasında 3 tane tavuk göğsünü ikiye ayırıp inceltin.

Üzerine hazırladığınız harçtan döküp iyice sarın ve kürdan batırıp fırın tepsisine dizin. İç harcının dibinde kalan suyu ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr