İrmikli Kalburabastı Tarifi

Yüzyıllardır Türk mutfağında yapılan kalburabastının yoğurtla yapılan enfes tarifini veriyoruz. Yoğurtla birlikte tarifi de kolaylaşan kalburabastı yapımının püf noktaları neler?

İrmikli Kalburabastı Tarifi

Çay saatlerinin aranılan tatlısı kalburabastı, tatlı severlerin damağın şenlendiriyor. İşte enfes kalburabastı tarifi ve malzemeleri.

YOĞURTLU KALBURABASTI TARİFİ:

MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı
1 buçuk çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karbonat
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un

Şerbet için;

3 su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
Bir kaç damla limon
Bir fiske tuz

İçi için;

İri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI

Önce şerbeti hazırlayarak tarife başlayın. Şeker, su ve tuzu tencerede güzelce kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu katarak soğuması için kenara alın.

Ardından tüm hamur malzemelerini iyice yoğurun. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, rence ile şekil verin. İçine harcı koyarak tekrardan şekil verin.

Ters bir şekilde tepsiye dizip 190 derece fırnda kızarana dek pişirin. Son olarak şerbeti tatlılar sıcakken üzerine dökerek, 15 dakika kadar çektikten sonra ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR